Το Γυμνάσιο Αιανής στο Ζ΄ Διεθνές Συνέδριο «ΦΕΡΑΙ-ΒΕΛΕΣΤΙΝΟ-ΡΗΓΑΣ» (Φωτογραφίες)

9 Οκτωβρίου 2017
13:46

Μια ιδιαίτερη εμπειρία απεκόμισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Αιανής που συμμετείχαν με εισήγησή τους σε Διεθνές Συνέδριο. Η παιδαγωγική ομάδα πολιτιστικών θεμάτων του Γυμνασίου Αιανής παραβρέθηκε το Σάββατο 7-10-2017, στο Βελεστίνο Μαγνησίας, προκειμένου να συμμετάσχει με εισήγηση για τη χάρτα του Ρήγα στο Ζ Διεθνές Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Βελεστίνο στις 6-8 Οκτωβρίου 2017.

Στο σημαντικό αυτό διεθνές γεγονός, συμμετέχει μεγάλος αριθμός επιστημόνων από την Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ η έναρξη των εργασιών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6-10-2017 στο Πνευματικό Κέντρο Βελεστίνου. Διοργανώνεται από το Δήμο Ρήγα Φεραίου και την Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών – Βελεστίνου – Ρήγα υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι μισές και πλέον ανακοινώσεις αναφέρονται στη μεγάλη φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή (1757-1798). Εξετάζονται τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά βιβλία καθώς και άλλες επιδράσεις του. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο ετοιμαζόμενο Λεξικό του Ρήγα, με το οποίο θα αναδειχθεί ο γλωσσικός και γραμματολογικός πλούτος του Ρήγα. 

Η συμμετοχή των μαθητών του Γυμνασίου Αιανής ήταν μια ευχάριστη παρουσία για τους συμμετέχοντες και προκάλεσε τα ευμενή σχόλια της διοργανώτριας επιτροπής του Συνεδρίου. Οι μαθητές παρουσίασαν την εργασία τους σχετικά με τη σπουδαιότητα και τη σημασία της χάρτας του Ρήγα Φεραίου στο χθες και στο σήμερα ενώ παράλληλα, αναφέρθηκαν στη φιλοξενία ενός αντιγράφου της από τη Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης. Η παρουσίαση έγινε από κοινού με τους μαθητές του Γενικού Λυκείου Βελεστίνου, με τους οποίους και συνεργάστηκαν για την εκπόνησή του προγράμματος, ενώ τέλος, ο πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης «Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα» Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος εξήρε, τα αποτελέσματα και την εργασία των μαθητών.

Στην παιδαγωγική ομάδα συμμετείχαν ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός του προγράμματος Μιχάλης Παππάς και οι μαθήτριες της Γ΄ Τάξης: Βαβλιάρα Ελένη, Βαβλιάρα Ζωή, Γκριτζέλη Χρύσα, Δάλλη Άρτεμις, Τζιαναμπέτη Ζωή, Τσίγγανα Βαρβάρα, Τσιμοπούλου Μαρία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
Μιχάλης Παππάς
ΠΕ02 Φιλόλογος

3 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.