Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής εφημερίδας ΚΡΗΝΗ LIVE το αμέσως επόμενο διάστημα θα εγκατασταθεί ο μοναχός Πρόδρομος ο οποίος θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού ηγουμένου Κυρού Δωροθέου

Μεσολάβησαν περίπου 8 μήνες από την κοίμηση του μακαριστού ηγουμένου της Ιεράς Μονής Γεννέσιου της Θεοτόκου Ορφανού Οιχαλίας Κύρου Δωροθέου Αβραδόπουλου. Στις 17 Φεβρουαρίου μετά από χρόνια μάχη με την επάρατο, με πίστη στον Πλαστουργό, ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής παρέδωσε το πνεύμα στο Κύριο, με αποτέλεσμα η Μονή να ορφανέψει αναστέλλοντας την λειτουργία της.

Η Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών και ο σεπτός ποιμενάρχης μας κ. Χρυσόστομος, μετά την κοίμηση του μακαριστού ηγουμένου βρισκόταν σε διαρκεί ενδιαφέρον και πόθο για την επάνδρωση του μοναστηριού. Με τη βοήθεια του Θεού και της Παναγίας μας, που φυλάτει τη Μονή  υπό τη Σκέπη της, βρέθηκε μοναχός που θα τεθεί υπεύθυνος στο μοναστήρι για να αποκτήσει εκ νέου ζωή και το σημαντικότερο να κρατά άσβηστο το καντήλι στον τάφο του μακαριστού που βρίσκεται στον εξωτερικό χώρο μπροστά από το Ιερό.

Όπως ανέφερε ο Σεβασμιώτατος άμεσα στο Μοναστήρι θα εγκατασταθεί άμεσα ο μοναχός Πρόδρομος, ο οποίος θα συνεχίσει το έργο του μακαριστού ηγουμένου. Ένας πνευματικός άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στον Τριαδικό Θεό, και θα κρατά το μοναστήρι ανοιχτό, φωτεινό φάρο, στις καρδιές όλων των κατοίκων του Δήμου Φαρκαδόνας και τον επισκεπτών.