ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Fitch και S&P έθεσαν σε παρακολούθηση τις 4 συστημικές τράπεζες

Fitch και S&P έθεσαν σε παρακολούθηση τις 4 συστημικές τράπεζεςΟι οίκοι αξιολόγησης Fitch και Standard & Poor's ανακοίνωσαν σήμερα ότι έθεσαν υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική το αξιόχρεο των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών, επικαλούμενοι την αβεβαιότητα όσον αφορά το εάν η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει μια μεταβατική συμφωνία με την Ελλάδα, αλλά οι προσδοκίες είναι «χαμηλές» όσον αφορά την επίτευξη συμφωνίας αυτή την εβδομάδα.

Ο Fitch έθεσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Alpha Bank, της Eurobank Ergasias, της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας και της Τράπεζας Πειραιώς υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική.

Ο S&P ανακοίνωσε πως διατηρεί υπό παρακολούθηση με αρνητική προοπτική τις ίδιες τέσσερις τράπεζες, κάτι το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να υποβαθμίσει το αξιόχρεό τους εκ νέου.

Χθες Δευτέρα εξάλλου ο Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο των τεσσάρων προαναφερθέντων πιστωτικών ιδρυμάτων, όπως και αυτό της Attica Bank.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ