ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου

Χριστούγεννα στον κόσμο – Εκατομμύρια πιστοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου
πηγή φωτογραφίας: www.ert.gr
Με λαμπρότητα και κατάνυξη εκατομμύρια πιστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Να ενεργούν με νηφαλιότητα και απλότητα κάλεσε τα πλήθη ο Πάπας στο Βατικανό, ενώ στη Βηθλεέμ η προσέλευση του κόσμου ήταν μειωμένη εξαιτίας του φόβου που προκαλούν οι συγκρούσεις. Στην πολύπαθη Συρία, οι συνήθως σκοτεινοί δρόμοι φωταγωγήθηκαν. Οι κάτοικοι προσπαθούν να αφήσουν για λίγο πίσω τους τη φρίκη και μοιράζουν δώρα στα ορφανά του πολέμου.

Σε κλίμα κατάνυξης, χιλιάδες χριστιανοί συνέρρευσαν στη Βηθλεέμ, στη Δυτική Όχθη, για τον εορτασμό της Θείας Γέννησης – με κορύφωση τη λειτουργία στο Ναό της Γεννήσεως, ο οποίος έχει χτιστεί εκεί όπου, σύμφωνα με την παράδοση, γεννήθηκε ο Ιησούς.
Το παρών στη λειτουργία, η οποία ήταν αφιερωμένη στα θύματα των αιματηρών συγκρούσεων και στις οικογένειες τους, έδωσε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς. Όμως η προσέλευση των πιστών ήταν μειωμένη φέτος εξαιτίας του φόβου επιθέσεων.
Στη Ναζαρέτ, όπου σύμφωνα με την παράδοση μεγάλωσε ο Ιησούς, τα Χριστούγεννα γιορτάζονται με μία μεγάλη παρέλαση στο κέντρο της πόλης.
H Bασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό πλημμύρισε από χριστουγεννιάτικους ύμνους. Χιλιάδες πιστοί , ιερείς και επίσκοποι μοιράζονται την χαρά για την Γέννηση του Θεανθρώπου. Ο Ποντίφικας όμως δεν ξεχνά να υπενθυμίσει σε όλους τα ανομήματα του σύγχρονου πολιτισμού, που είναι συχνά σκληρός με τους αμαρτωλούς αλλά επιεικής απέναντι την αμαρτία.
Στη Δαμασκό, η χριστιανική κοινότητα είχε μία σπάνια ευκαιρία για γιορτή. Η γειτονιά Αλ Κασά, που συνήθως είναι σκοτεινή εξαιτίας των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος, φωτίστηκε με χριστουγεννιάτικα φωτάκια και ακτιβιστές μοίρασαν δώρα σε δεκάδες ορφανά παιδιά
Στο Πόζναν της Πολωνίας οι τοπικές αρχές και η εκκλησία έκαναν πράξη το μήνυμα της αγάπης και της αλληλεγγύης που φέρνει ο Χριστός, προσφέροντας ένα πλουσιοπάροχο δείπνο σε 1.500 αστέγους και ανέργους.
Από τον Βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας μέχρι τα παιδιά στη Φλαμανδία, όλοι στέλνουν τις καλύτερες ευχές τους για τη μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης.
Ο Άη Βασίλης πάντως δεν μας ξέχασε. Σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσε η αμερικανική υπηρεσίαδιαστημικής Άμυνας, ο καλοκάγαθος ασπρομάλλης γέροντας πέρασε πάνω από την Αθήνα και τοΑιγαίο αφήνοντας τα δώρα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ