Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου «Η επανακατοίκηση της Υπαίθρου στόχος μας για την νέα τετραετία»

Αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 στις 12 το μεσημέρι θα γίνει ο ορκωμοσία του επανεκλεγέντα Δημάρχου Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννη Στεφανάκη και των νέων Δημοτικών Συμβούλων για την νέα Αυτοδιοικητική περίοδο.
Ο Δήμαρχος Οροπεδίου μίλησε στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και την Δέπσοινα Κουτάντου για τους στόχους του την νέα θητεία 
«Η  ορκωμοσία θα γίνει στον προαύλιο  χώρο του Αγίου Ιωάννου στην καρδιά του κάμπου  του οροπεδίου Λασιθίου. Είναι  η γιορτή του Αγίου Ιωάννη μία μεγάλη γιορτή για όλο το Οροπέδιο που ενώνει όλα τα χωριά.
Ο στόχος μας για αυτή την τετραετία έιναι η επανακατοίκηση της υπαίθρου.  Είναι ένα ζήτημα μείζον για όλη την Ελλάδα για την Ελληνική ύπαιθρο είναι ένα θέμα το οποίο άπτεται της εθνικής πολιτικής και θα πρέπει και η κυβέρνηση να σκύψει πάνω σε αυτό. Ήδη έγινε μία μεγάλη προσπάθεια και έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα από την Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με τους Ακαδημαϊκούς φορείς εδώ στην Κρήτη . Ξεκινάμε πιλοτικά  με το πρόγραμμα αυτό το «Παρατηρητήριο της Υπαίθρου» . Μέσα από τη δομή του παρατηρητηρίου θα αποτυπωθούν τα προβλήματα και η καθημερινότητα,  για ένα χρόνο να μελετηθεί το Οροπέδιο Λασιθίου, να εστιάσουν πάνω στο Οροπέδιο για ένα χρόνο και μέσα από αυτή την αποτύπωση των στοιχείων που θα γίνει σε συνεργασία όλων των φορέων, να προταθούν λύσεις ώστε και να εξασφαλίσουμε πόρους και να εξοικονομήσουμε πόρους. Για να μην κάνουμε άστοχες ενέργειες δηλαδή. Η πολιτική που θα ακολουθήσει ο Δήμος και η Περιφέρεια θα λάβουν  σοβαρά υπόψη τους τα αποτελέσματα αυτά.
Το εργαλείο αυτό στοχεύει κυρίως στην καθημερινότητα των μόνιμων κατοίκων της περιοχής στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που έχουμε όλο το χρόνο και να μπορέσουμε να συνδυάσουμε τον τουρισμό με τα προϊόντα της περιοχής μας ώστε να έχουμε απευθείας απορρόφηση  εδώ  στην περιοχή μας κατευθείαν.
Καλούμε τα παιδιά μας πίσω. Θα  τα προσκαλέσουμε, θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και θα καλέσουμε τα παιδιά του Οροπεδίου Λασιθίου να έρθουν εδώ να επενδύσουν και να δημιουργήσουν τις οικογένειές τους, να παραμείνουν στην περιοχή και να έρθουν και αυτοί που έχουν φύγει.
Για να γίνει αυτό όμως πρέπει να υπάρχουν κίνητρα και τα κίνητρα για τις οικογένειες ιδιαίτερα την περίοδο που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια είναι κυρίως οικονομικά δεν είναι εύκολο να συνδυαστεί, υπάρχουν αδυναμίες που υπάρχουν στην δημόσια διοίκηση με την τεράστια και αθάνατη γραφειοκρατία, προσπαθούμε να τα ξεπεράσουμε καθημερινά.  Ο στόχος μας είναι αυτός».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com