Διοικητής Π.Υ. Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης :Στο νομό Λασιθίου,οι άνθρωποι δείχνουν ευαισθησία στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και γι αυτό πάει εξαιρετικά καλά».

Για τις επαναλαμβανόμενες διασώσεις στο φαράγγι του Ρίχτη  αλλά και για την εξέλιξη της αντιπυρικής περιόδου μίλησε στο latofm στην εκπομπή  «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης Νίκος Λαγουδάκης, τονίζοντας την ανάγκη και την αποτελεσματικότητα της ενημέρωσης των πολιτών  «Η αλήθεια είναι ότι στο συγκεκριμένο φαράγγι όλο το καλοκαίρι έχουμε επανειλημμένα συμβάντα με αποπροσανατολισμό ατόμων με τουρίστες που μπαίνουν μέσα χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και αυτοτραυματίζονται και μετά επεμβαίνει υπηρεσία να τους βγάλει έξω.
Νομίζω ότι πρέπει  να υπάρξει μία καλύτερη ενημέρωση, πιθανόν στο σύλλογο ξενοδόχων, ότι τα φαράγγια μας είναι εξαιρετικά όμορφα, αλλά για να τα περπατήσεις χρειάζεται ο κατάλληλος εξοπλισμός, δεν είναι βόλτα στην παραλία. Χρειάζεται προσπάθεια. διότι τα συμβάντα είναι πάρα πολλά και το ουσιαστικό είναι η ενημέρωση.
Φέτος άλλαξαν ορισμένα πράγματα, όσον αφορά τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της υπηρεσίας για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών, δουλέψαμε πάνω στο τρίπτυχο, ενημέρωση, αποτροπή και στο τέλος η καταστολή.  Αυτό που άλλαξε φέτος ήταν ότι με την έναρξη της πυρκαγιάς κοινοποιούσαμε πολλές δυνάμεις, για αυτό καταφέραμε και εγκλώβισαμε τις πυρκαγιές .
Κάναμε ενημερωτικές καμπάνιες σε συνεργασία με τους δήμους, τη δασική υπηρεσία, την αστυνομία, οργανώθηκαν συναντήσεις στις έδρες των δήμων με τους τοπικούς προέδρους, κάναμε μία ενημερωτική καμπάνια σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, μοιράσαμε 50.000 ενημερωτικό υλικό.
Θέλω  να ευχαριστήσω και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης διότι μας βοηθάνε όλο το καλοκαίρι όπως κάνετε και εσείς.
Η υπερπροσπάθεια που κάνουν οι απλοί πυροσβέστες στην Κρήτης μέρα-νύχτα και ιδιαίτερα την αντιπυρική περίοδο έχουν καταφέρει να εγκλωβίσουν τις πυρκαγιές σε μία πολύ μικρή έκταση, 20 τετραγωνικά, μισό στρέμμα. 2 – 3 στρέμματα.
Στο νομό Λασιθίου,οι άνθρωποι δείχνουν ευαισθησία στα θέματα Πολιτικής Προστασίας και έχουν άψογη συνεργασία με τις υπηρεσίες μας και γι αυτό πάει εξαιρετικά καλά», κατέληξε.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com