Η Ελένη Μπορμπουδάκη στο Λατώ fm: «Βασικός στόχος η ενίσχυση των υπαρχόντων τμημάτων και δομών, θα παρακολουθούμε στενά την διαδικασία για τη νέα Μονάδα Τεχνητού Νεφρού στο ΓΝΑΝ»

Τα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Νεάπολης επισκέφθηκε χθες η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Ελένη Μπορμπουδάκη. Μιλώντας  στην εκπομπή του Νίκου Σγουρού “Πρώτη Ματιά στην Ενημέρωση” η ίδια μεταξύ άλλων είπε:

“Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε όλες τις δομές της Κρήτης, όχι με μία απλή επίσκεψη , με μία επίσκεψη η οποία θα μας επιτρέψει να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που καθημερινά δουλεύουν  στο χώρο της υγείας και να έχουμε μία πλήρη ενημέρωση από τους θεσμικούς παράγοντες, τους διευθυντές και τη διοίκηση των νοσοκομείων. Αυτό κάναμε εχθές στον Άγιο Νικόλαο και στη Νεάπολη. Στη Νεάπολη βέβαια φτάσαμε αργά  το βράδυ και δεν καταφέραμε να δούμε όλους τους ανθρώπους και θα προχωρήσουμε και σε μία δεύτερη επίσκεψη.

«Η κατάσταση αποτυπώνει αυτό το οποίο ήδη έχουμε αναφέρει, υπάρχουν ανάγκες κυρίως σε νοσηλευτικό προσωπικό, ανάγκες και σε Ιατρικό, έχουμε ενημερώσει ότι το υπουργείο υγείας θα προχωρήσει σε προκήρυξη μόνιμων θέσεων στην Ιατρική ειδικότητα από εκεί και πέρα είναι πολύ σημαντικό και προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και σε συνεργασία με τους γιατρούς να μπορέσουμε να βρούμε ανθρώπους που θα θέλουν πραγματικά να έρθουν στο Λασίθι, να έρθουν και να μείνουν όμως, για να βοηθήσουν το δημόσιο σύστημα υγείας.
Το χρονοδιάγραμμα είναι μέσα στο 2020 και όσο πιο νωρίς γίνεται για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε και να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία και τις δομές στο νησί”.

Για τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην ολοκλήρωση της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στον νοσοκομείο Αγίου Νικολάου τόνισε: “ Υπήρξαν καθυστερήσεις στο θέμα του Νεφρού και αυτό  επιβεβαιώθηκε από τη χθεσινή συνάντηση. Εμείς ως διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας εφεξής θα παρακολουθούμε στενά την διαδικασία, έχω ζητήσει χρονοδιαγράμματα και να εφαρμοστεί ο νόμος στη συγκεκριμένη περίπτωση και η δέσμευση είναι το πρώτο δίμηνο με τρίμηνο του 2020 θα ολοκληρωθεί” κατέληξε.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com