Γιάννης Πεδιαδίτης «Εργα αποχέτευσης σε Αμμουδάρα – Αλμυρο – Βαθύ και Υδρευσης στο Πάνω Μεραμβέλλο»

Μέσω του  προγράμματος  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ» η ΔΕΥΑΑΝ λύνει  βασικά προβλήματα αποχέτευσης και ύδρευσης που ταλανίζουν πολλά χρόνια περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου .Την αποχέτευση και εν μέρει την ύδρευση στις περιοχές   Αμμουδάρας- Αλμυρού – Βαθύ, τις βελτιώσεις συνθηκών ύδρευσης στον Αγιο Νικόλαο και στα χωριά του Πάνω Μεραμπέλλου . Μιλώντας στην εκπομπή «Ναι μεν αλλά» και στην Δέσποινα Κουτάντου ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΑΝ Γιάννης Πεδιαδίτης ένημέρωσε για την εξέλιξη των έργων λέγοντας χαρακτηριστικά «Αυτή τη στιγμή πιο προχωρημένο γραφειοκρατικά είναι το έργο των υποδομών ύδρευσης στα χωριά του Πάνω Μεραμπέλλου και εν μέρει στον Αγιο Νικολαο, εκεί είμαστε στη φάση να επιστραφεί η δανειακή σύμβαση για να βάλουμε την τελική υπογραφή και να δημοπρατήσουμε.  Η Αμμουδάρα είναι λίγο πιο πίσω. Η δημοπράτηση του έργου για  τα χωριά  της Νεάπολης και την πόλη του  Αγίου Νικολάου πιστεύω ότι θα γίνει τον Οκτώβριο στην καλύτερη περίπτωση. Το έργο της Αμμουδάρας το βλέπω προς το τέλος του χρόνου να δημοπρατείται.
Εχει μπει το νερό στο αυλάκι και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι θα δημοπρατήσουμε.
Για την Αμμουδάρα το κόστος είναι περίπου 4 εκατομμύρια, είναι ένα  μεγάλο έργο για μας και το υπόλοιπο είναι περίπου 3,5 εκατομμύρια. Η δεξαμενή στην  Αμμουδάρα είναι προϋπόθεση για το έργο γιατί παράλληλα με την αποχέτευση στην περιοχή έχουμε και αγωγό ύδρευσης.
Το άλλο μεγάλο έργο στα χωριά του Πάνω Μεραμβέλλου είναι σε τρία τμήματα.
Το πρώτο τμήμα  είναι η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου από τη Νεάπολη ως τις Κουρούνες ,το δεύτερο κομμάτι είναι η αντικατάσταση του δικτύου από το Καστέλι Φουρνής έως το Καρύδι  και το τρίτο κομμάτι προβλέπει από τη υφιστάμενη δεξαμενή έναν καινούργιο αγωγό ο οποίος θα υδροδοτήσει το σύστημα Καστέλι – Φουρνή – Καρύδι, εναλλακτικά. Ότι νερό παίρνει η Νεάπολη θα παίρνουν  το  Καρύδι το  Καστέλι και η Φουρνή και το λέω αυτό γιατί για την Νεάπολη εντός  του έτους που διανύουμε θα έχουμε ολοκληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις που μας έχει βάλει το φράγμα του Αποσελέμη ώστε να  δώσουμε  νερό από τον Αποσελέμη.
Με αυτά τα έργα θα δούμε βελτιώσεις στα δίκτυα που εδώ και χρόνια μας ταλαιπωρούν» κατέληξε ο κ. Πεδιαδίτης.

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com