Ο Αντώνης Ζερβός στο Λατώ fm για τη διεκδίκηση λειτουργίας των σχολών: «Βάζουμε τις βάσεις για να ξεκινήσει η Επιτροπή σοφών, περί τον Μάρτιο η πρώτη συνάντηση στην Αθήνα»

Για τις συναντήσεις που είχε χθες με βραβευμένους καθηγητές σχετικά με την ‘Επιτροπή σοφών’ οι οποίοι θα αποτελέσουν τον μοχλό πίεσης προς το υπουργείο για την οριστική λειτουργία των σχολών που έχουν ιδρυθεί στο Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο αλλά και με τον μελετητή του έργου του τμήματος Νεάπολης – Αγίου Νικολάου του ΒΟΑΚ κ. Φραντζεσκάκη και τον Διευθυντή Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ κ. Γιώργο Αγαπάκη, μίλησε στην εκπομπή «Πρώτη ματιά στην ενημέρωση» και στους Νίκο Σγουρό και Δέσποινα Κουτάντου ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός.

Όπως μεταξύ άλλων είπε «ή
ρθαν εδώ λοιπόν οι βραβευμένοι καθηγητές για να βάλουμε βάσεις για να ξεκινήσει αυτή η επιτροπή. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ανέλαβε τον ρόλο να συγκεντρώσει τα ονόματα και τα στοιχεία όλων αυτών των καθηγητών ούτως ώστε να κάνουμε μία πρώτη συνάντηση περί τον Μάρτιο στην Αθήνα και στη συνέχεια να αποφασιστεί που θα γίνει η επόμενη συνάντηση. Ο κ. Βασίλης Φθενάκης πρότεινε να βρεθούμε και τον Αύγουστο και να κάνουμε κάτι περισσότερο».

Θα ενημερώσω και το δημοτικό συμβούλιο για αυτές τις εξελίξεις αλλά προφανώς δεν είναι θέμα μόνο της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής αλλά είναι όλου του νομού Λασιθίου.

Για να πετύχουμε κάτι σαν νομός θα πρέπει και οι τρεις με τη συμπαράσταση και του τέταρτου στο Οροπέδιο να κινηθούμε ενιαία.

Αναφορικά με τις προθέσεις του υπουργείου Παιδείας τόνισε πως «δεν υπάρχει ακόμη κάτι«.

Για τη συνάντηση με τους μελετητές για το τμήμα Νεάπολη-Άγιος Νικόλαος στον ΒΑΟΚ, είπε πως «το δημοτικό συμβούλιο έχει ασχοληθεί εκτεταμένα με το ζήτημα. Δεν είναι μόνο ο κόμβος είναι 3 με 4 σημεία, είναι οι παρόδιοι δρόμοι από την περιοχή της Αμμούδας προς τα πάνω, είναι η από τη μεριά του ποταμού, ο ημικόμβος στα Λακώνια, στις Λίμνες, ο η κόμβος στη Νεάπολη.


Καθώς επίσης και η πρόταση που έχει γίνει που δεν είναι πολύ δεν είναι τεχνικό ζήτημα αλλά πολιτικό η κατάργηση Τουρκίας με εξαγορά των πρατηρίων ούτως ώστε να μην υποχρεωθούμε να κάνουμε έργα έργα πρόσβασης που ουσιαστικά θα είναι άχρηστα αφού τα πρατήρια λόγω της κλειστής διαδρομής θα υποχρεωθούν να κλείσουν άρα θα πετάξουμε λεφτά και θα επιβαρύνουμε με θεαματικά το περιβάλλον στην περιοχή»

Τώρα που ανακινήθηκε το θέμα του ΒΟΑΚ και φαίνεται ότι υπάρχει πρόθεση να γίνει κάτι, πριν τις γιορτές είχα ζητήσει από τον κ. Αγαπάκη μια συνάντηση με τον μελετητή για να μας ενημερώσουν.

Χθες λοιπόν ήρθε ο κ. Αγαπάκης με το επιτελείο της μελετητικής ομάδας με επικεφαλής τον κ. Αντώνη Φραντζεσκάκη και μας ενημέρωσαν για όλα τα ερωτήματα που έχουμε βάλει ποια είναι η θέση τους και προς τα πού  θα κινηθούν οι λύσεις τα συγκεκριμένα ζητήματα. 

Ζητήσαμε να έρθει γραπτό αυτό για να  το ξαναφέρουμε από το Δημοτικό Συμβούλιο».

Ακούστε το:

Σχετικές δημοσιεύσεις

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com