Ο Ματέο του Άρη δεν είναι ο Ματέο του Ερυθρού Αστέρα

Οι αναφορές στον Αργεντινό το τελευταίο διάστημα θύμισαν ότι η σεζόν του με τον Ερυθρό Αστέρα δεν είχε καμία σχέση με τα καταπληκτικά πράγματα που έκανε με τους Κίτρινους

Στον Άρη συστήθηκε πριν καν τον… ρωτήσουν. Ήταν 27 Αυγούστου 2018 και ο Άρης, στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος έπαιζε εκτός έδρας με τη Λαμία. Νίκη για τους Κίτρινους με 3-0. Ο Ματέο Γκαρσία δεν χρειάστηκε πάνω από ένα παιχνίδι για να δείξει το ταλέντο του.

Μαζί με τον Μπρούνο Γκάμα (συμπαίκτες πριν και στην Αλκορκόν, συμπαίκτες μετά και στον Άρη) ήταν τα δύο νέα πρόσωπα που συζητήθηκαν από την αρχή.

Προσφάτως και με όλη αυτή την… ανταλλαγή δημοσιευμάτων σε Ελλάδα και Σερβία για Ερυθρό Αστέρα και Ροζ και από κοντά και ο Ματέο Γκαρσία ξαναέβαλε στη σύγκριση το πόσο διαφορετικές είναι οι σεζόν. 

Ο Αργεντινός έκανε μια ονειρική σεζόν στον Άρη, την καλύτερη και την πιο γεμάτη της καριέρας του. Πρώτος σε συμμετοχές στο σύνολο (32) πρώτος σκόρερ με 11 γκολ, 10 για το Πρωτάθλημα και ένα για το Κύπελλο. 

Ποτέ άλλοτε δεν είχε σκοράρει τόσο πολύ σε μία σεζόν. Ούτε με τη Λας Πάλμας (την ισπανική ομάδα που τον έφερε στην Ευρώπη από την Αργεντινή), ούτε με την Οσασούνα, ούτε με την Αλκορκόν. 

Η σχέση με τον κόσμο του Άρη χτίστηκε με το “καλημέρα” και άρχισε να δυναμώνει παιχνίδι με παιχνίδι και στην πορεία. Στο τέλος είχε κερδίσει σίγουρα μία θέση στην καρδιά των φιλάθλων. Πολύ γρήγορα (μέσα σε μία σεζόν, 2018-2019) και πολύ άξια. 

Στο τέλος της σεζόν γύρισε στη Λας Πάλμας όπου και ανήκε. Στην πορεία του καλοκαιριού, ο Ερυθρός Αστέρας έκανε την προσφορά που ικανοποίησε την ισπανική ομάδα (περίπου στο 1,7 εκ. ευρώ) και ο Γκαρσία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο με τη σερβική ομάδα, αντί (όπως λένε τα ρεπορτάζ στη Σερβία) 500.000 ευρώ τη σεζόν. 

Η αρχή και της πορείας του στον Ερυθρό Αστέρα ήταν όπως με τον Άρη. Γκολ με τη Γιούνγκ Μπόις για τον προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόκριση στους ομίλους, γρήγορο γκολ και για το Πρωτάθλημα στο παιχνίδι με τη Βοϊβοντίνα στο Νόβι Σαντ.

Η συνέχεια όμως με τον Ερυθρό Αστέρα δεν ήταν όπως με τον Άρη. 

Ίσως στην πορεία να του στοίχισε και το ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι, παροπλισμένος γαρ από τη Λας Πάλμας περίμενε πότε θα δοθεί λύση με τη μετεγγραφή του.

Ισως και η ψυχολογία. Στον Αρη όσο προχωρούσε η σεζόν τόσο δυνάμωνε ο ενθουσιασμός του. Και προέκυψε και το δέσιμο του Αργεντινού με τους Κίτρινους.

Από ένα σημείο και μετά, η αλλαγή του προπονητή (τη θέση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς πήρε ο Ντέγιαν Στάνκοβιτς) επίσης δεν ήταν υπέρ του.

Όπως και να έχει η σεζόν του δεν ήταν γεμάτη. 

Από το παιχνίδι με την Τσουκαρίτσκι, στα μέσα του περασμένου Δεκέμβρη και μετά έχασε τη θέση του στη βασική εντεκάδα. Είχε παίξει σε 8 παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ έχοντας πετύχει ένα γκολ. Εκείνο με την Γιούνγκ Μπόις. 

Αντίστοιχα, στο Πρωτάθλημα, μετά από εκείνο το γκολ με τη Βοϊβοντίνα, σκόραρε μία ακόμη φορά τον Οκτώβριο, μία τον Νοέμβριο και αυτό. Τρία γκολ σε 13 παιχνίδια Πρωταθλήματος. 


Σχολιασμός

Γράψτε το σχόλιό σας

ΕΤΑΙΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ: NOVA TELECOMMUNICATIONS & MEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (δ.τ. NOVA M.A.E.)

ΑΦΜ: 099936189, ΔΟΥ ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 106, ΑΘΗΝΑ, 104 42

ΤΗΛ: 210-6158000, E-MAIL: info@novasports.gr

ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: NOVA M.A.E. ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ “UNITED GROUP OF COMPANIES”

ΝΟΜΙΜΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΡΙΑ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΙΛΒΕΣΤΡΙΑΔΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΙΩΡΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ: ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΟΜΕΑ (DOMAIN NAME): NOVA M.A.E.