Γιατί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αναγνώριση προσώπου του iPhone X

Γιατί ΔΕΝ πρέπει να χρησιμοποιήσεις την αναγνώριση προσώπου του iPhone X;

Μεταξύ των πολλών νέων λειτουργιών του iPhone X, το Face ID είναι το πιο αμφιλεγόμενο. Cool αλλά…

Το χαρακτηριστικό γνώρισμα ταυτόχρονα περιείχε εξαιρετικό ενθουσιασμό και αμφίβολο όραμα. Πόσο ασφαλές είναι πραγματικά όμως, το Face ID;

Με τη λειτουργία αυτή, οι χρήστες του iPhone X, μπορούν να ξεκλειδώσουν το τηλέφωνό τους απλώς σαρώνοντας το πρόσωπό τους. Κατά τη διάρκεια του μυθιστορήματος του Σεπτεμβρίου, η Apple δήλωσε χιουμοριστικά αλλά και με σιγουριά ότι το Face ID είναι ασφαλές για όλους όσους δεν έχουν έναν “διαολεμένα” ίδιο δίδυμο.

Ωστόσο, ο Jack Morse του Mashable δεν είναι πεπεισμένος για την ασφάλεια του Face ID. Στο άρθρο του, ο Morse αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι μελλοντικοί χρήστες του iPhone X πρέπει να το σκεφτούν δύο φορές πριν χρησιμοποιήσουν το Face ID.

Η Apple έχει δηλώσει ότι με το Face ID, υπάρχει μόνο μία πιθανότητα στο εκατομμύριο ένα άλλο πρόσωπο να μπορέσει να ξεκλειδώσει το iPhone Χ σας. Εντυπωσιακό, σε σύγκριση με το Touch ID, που οι πιθανότητες είναι μία στις 50.000 για να παραβιαστεί.

Ωστόσο, η Apple δεν έχει ακόμη παράσχει δεδομένα που υποστηρίζουν αυτούς τους ισχυρισμούς των μία στο εκατομμύριο στατιστικών. “Αυτό, δεν έχει απολύτως καμία σχέση με έναν χάκερ ή εγκληματία που προσπαθεί να ξεγελάσει τη συσκευή”, λέει ο Μόρσε, προειδοποιώντας ότι οι χάκερ θα αρχίσουν να προσπαθούν να βρουν τρόπους για να ξεπεραστεί το αναγνωριστικό προσώπου, όσο εξελίσσεται η τεχνολογία.

Ποιοι άλλοι λόγοι θα μπορούσαν να σε αποτρέψουν από την αγορά της συγκεκριμένης συσκευής;

Δες τη συνέχεια στην επόμενη σελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *