I Will Always Love You: Το θρυλικό τραγούδι που είναι cover!

I Will Always Love You

Η απόλυτη ερωτική μπαλάντα της Whitney Houston είναι στην πραγματικότητα τραγούδι της Dolly Parton.

 

I Will Always Love You

Είναι μια από τις πιο διάσημες και αγαπητές μπαλάντες όλων των εποχών. Το «I Will Always Love You» έχει δεθεί για πάντα με τη μαγευτική φωνή της Whitney Houston, αν και στην πραγματικότητα δεν είναι δικό της τραγούδι!

Το «I Will Always Love You» έγραψε και ηχογράφησε η καταξιωμένη country τραγουδίστρια Dolly Parton, το 1974.

Σχεδόν 20 χρόνια μετά, το 1992, η Whitney Houston επέλεξε να κάνει cover το τραγούδι για να χρησιμοποιηθεί ως soundtrack για την ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσε, «The Bodyguard».

Αμέσως μετά την κυκλοφορία του cover της Whitney, το «I Will Always Love You» έγινε τεράστια επιτυχία και αγαπήθηκε παγκοσμίως, με πολλούς όμως να μην γνωρίζουν ότι είναι cover.

Παρά τις πολλές φήμες που κυκλοφορούσαν μέσα στα επόμενα χρόνια για τη σχέση μεταξύ της Whitney Houston και της Dolly Parton, οι δυο γυναίκες παρέμειναν αγαπημένες.

Μετά τον θάνατο της Whitney το 2012, η Dolly Parton δήλωσε: «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων στην Whitney για την εκπληκτική ερμηνεία που έκανε με το τραγούδι μου, και μπορώ να πω πραγματικά από τα βάθη της καρδιάς μου, “’Whitney, I will always love you”. Θα μας λείψεις.» #covermemoth

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *