Προσοχή – Πώς οι σαγιονάρες καταστρέφουν τα πόδια σου και πότε απαγορεύεται να τις φοράς

Ολοι όσοι τις φορούν έχουν βιώσει τις αρνητικές επιπτώσεις αυτού του παπουτσιού: Φουσκάλες, σκασίματα στα δάχτυλα, αλλά και ηλιακά εγκαύματα και πολλές φορές ατυχήματα με καρφιά, γυαλιά και άλλα αιχμηρά αντικείμενα καθώς το πόδι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο. Ωστόσο, αυτά αποτελούν τις οφθαλμοφανείς μόνο επιπτώσεις. Γιατί, όπως αποδεικνύεται, υπάρχουν και άλλες, ίσως πιο σοβαρές.


Η Δρ. Κριστίνα Λονγκ από τη Βόρεια Καρολίνα συνδέει τις σαγιονάρες με πόνους στα γόνατα, προβλήματα με τους τένοντες και πόνους στην πλάτη. Και όλα αυτά γιατί οι σαγιονάρες αλλάζουν τον τρόπο βαδίσματος, προς το χειρότερο.

Η Λονγκ υποστηρίζει ακόμη ότι οι λατρεμένες σαγιονάρες μπορούν να προκαλέσουν και μια οδυνηρή φλεγμονή η οποία είναι γνωστή ως πελματιαία οισοφαγεία, στον ιστό μεταξύ της φτέρνας και των δαχτύλων.

Η Λονγκ μιλώντας στη Daily Mail εξήγησε:

Οι σαγιονάρες δεν προσφέρουν στήριξη στο τόξο του πέλματος και για αυτό ασκείται ιδιαίτερη πίεση στα δάχτυλα προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία. Οταν λοιπόν τις φορά κανείς για μεγάλο διάστημα ή για λάθος δραστηριότητα, μπορεί να τού προκληθούν πολλά και διαφορετικά προβλήματα. Η βλάβη στον τένοντα μπορεί να χρειαστεί μήνες για να αποκατασταθεί και σε περίπτωση που φορεθεί σαγιονάρα ενώ το πρόβλημα δεν έχει θεραπευτεί μπορεί να προκληθεί μόνιμη βλάβη ή αναπηρία. 

Συνέχισε στην επόμενη σελίδα. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *