Η Τήνος βρίσκεται στις Κυκλάδες, στο Νότιο Αιγαίο. Αν και κατά κύριο λόγο είναι γνωστή για το θρησκευτικό της χαρακτήρα, διαθέτει περίπου 41 πανέμορφες παραλίες, μερικές από τις οποίες είναι καλά κρυμμένες. Απομονωμένες με απόλυτη ησυχία, κοσμοπολίτικες με beach bars και water sports, εύκολα προσβάσιμες ή με λίγη περιπέτεια, με βότσαλο, χρυσή άμμο ή βράχια, απάνεμες ή με κύμα όλες θα τις βρείτε εδώ. Εμείς σας παρουσιάζουμε τις καλύτερες παραλίες του νησιού για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην μαγευτική Τήνο.

Άγιος Σώστης

Αν και σχετικά εκτεθειμένη στους Βόρειους ανέμους, βρίσκεται κοντά στη Χώρα και πρόκειται για την μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη παραλία της Τήνου. Όσο απομακρύνεστε από τη Χώρα φαρδαίνει και μεταβάλλεται σε μία τεράστια παραλία με πλούσια αμμουδιά.Θα βρείτε φυσική σκιά από τα δέντρα,ξαπλώστρες με ομπρέλες και μαγαζιά για να προμηθευτείτε νερό.

Άγιος Φωκάς

Πρόκειται για τη µεγαλύτερη παραλία και µια από τις οµορφότερες του νησιού. Απέχει µόνο λίγα λεπτά από τη Χώρα. Σε άλλα σηµεία υπάρχει µόνο άµµος, σε άλλα βότσαλα ή και τα δυο, ενώ πεύκα και αρµυρίκια προσφέρουν τη σκιά τους κατά µήκος της ακτής. Εστιατόρια, καφετέριες, οµπρέλες και ξαπλώστρες, αλλά και beach bar µε θαλάσσια σπορ ικανοποιούν όλα τα γούστα.

Άγιος Πέτρος

Πρόκειται για δύο παραλίες χωρισμένες από ένα εκκλησάκι πάνω σε ένα μικρό βουναλάκι. Και οι δύο διακρίνονται για τα καθαρά κρυστάλλινα νερά τους, έχουν ψιλή άμμο και είναι αρκετά απόμερες. Η μία (αριστερά όπως κατεβαίνετε) είναι στενόμακρη με θέα στο πέλαγος και η άλλη φαρδύτερη και ιδιαίτερα ειδυλλιακή.

Μη ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας νερό, ομπρέλα θαλάσσης και κάτι φαγώσιμο.

Κολυμπήθρα

Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων στα βόρεια του νησιού βρίσκεται η παραλία Κολυμπήθρα. Στην ουσία πρόκειται για δύο αμμώδεις παραλίες και όχι μία. Ωστόσο πιο διαδεδομένη και με πιο πολλούς επισκέπτες είναι η ανατολικής πλευράς πιο μικρή παραλία καθώς είναι πιο οργανωμένη και γιατί στην άλλη παραλία υπάρχει ένας βαθμός επικινδυνότητας λόγω θαλάσσιων ρευμάτων. Τα νερά είναι καταγάλανα με άμμο. Εδώ θα βρείτε ξαπλώστρες και ταβερνάκια για να απολαύσετε την ημέρα σας στην παραλία.Η μεγάλη Κολυμπήθρα είναι ο παράδεισος των surfers, εκτεθειμένη στους δυνατούς βόρειους ανέμους και προσελκύει κυρίως νεαρότερες ηλικίες.

Κιόνια

Η µεγάλη αμμώδης παραλία, κοσμοπολίτικη και καλά οργανωμένη, πολύ κοντά στη Χώρα με πεύκα. Εκτείνεται µπροστά στον αρχαιολογικό χώρο των Κιονίων µε το ναό του Ποσειδώνα και «βλέπει» τη Σύρο. 

Άγιος Ρωμανός

Καθαρή, μεγάλη, απάνεμη, εύκολα προσβάσιμη με αυτοκίνητο, με κανονική άμμο, χαρακτηριστικά γαλαζοπράσινα νερά και σκιά από αλμυρίκια. Φροντίστε μόνο για το νερό. Φαγητό θα βρείτε σε παρακείμενη ταβέρνα.

Αγία Κυριακή

Μεγάλη, φαρδιά με ψιλή άμμο, εκτεθειμένη ωστόσο στους Βόρειους ανέμους (να την αποφεύγετε κατά τον έντονο Βοριά). Οργανωμένη σε δύο σημεία της με σκιά από ομπρέλες. Θα βρείτε να φάτε σε καλές τιμές από παρακείμενες ταβέρνες.

Λιβάδα

 

Μία απομονωμένη ακτή της Τήνου, η βοτσαλωτή παραλία της Λιβάδας θα σας εντυπωσιάσει με τα μοναδικά σχήματα, που έχει δημιουργήσει το κύμα στα βράχια της αριστερής πλευράς της.

Η άγρια ομορφιά της και οι ζωγραφισμένες και μισοσβησμένες από την αλμύρα μορφές στα βράχια δημιουργούν ένα πανέμορφο σκηνικό, που αξίζει να δείτε από κοντά.

Αγία Θάλασσα

Μία από τις πιο γνωστές απόμερες και ειδυλλιακές παραλίες της Τήνου, κοντά στον Πάνορμο. Η άμμος είναι ψιλή και θα βρείτε σκιά από αλμυρίκια. Φέρτε νερό μαζί σας, αν και ο Πάνορμος είναι αρκετά κοντά. Δεν έχει απευθείας πρόσβαση για αυτοκίνητο. Ένας χωματόδρομος περίπου 400μ από τον Πάνορμο θα σας αφήσει να περπατήσετε λίγα μόλις μέτρα πάνω από την παραλία.

 

Facebook Comments