Παραπολιτικά και παρασκήνια (τα προεκλογικά ουζάκια και οι αβροφροσύνες των υποψηφίων)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Άψογος οικοδεσπότης αποδείχθηκε ο Νίκος Ταχιάος χθες το βράδυ στο τραπέζι που παρέθεσε στο “Ούζο Μέλαθρον” στους δημοσιογράφους. Νηστίσιμοι μεζέδες και κρασί με τον Ταχιάο ευδιάθετο αν και άρτι αφιχθέντα από μια ημέρα συναντήσεων στην Αθήνα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος δήλωσε πως δεν θα πάρει μέρος σε debate με όλους τους υποψηφίους και σχολίασε και τις δύο συζητήσεις που έχουν γίνει ως τώρα. Στο πρώτο, είπε, “φιλοξεφύγαμε” αλλά γενικά τάχθηκε υπέρ των πιο ανοικτών συζητήσεων και όχι των παράλληλων μονολόγων. Ξεχώρισαν επίσης οι θετικές αναφορές του στον Σπύρο Βούγια.

Πάντως μια χαρά την περνάνε οι δημοσιογράφοι αυτές τις ημέρες. Χθες τραπέζι από τον Ταχιάο, σήμερα από τον Ψωμιάδη, αύριο από τον Βούγια.

Ο οποίος Βούγιας χθες δέχθηκε στο εκλογικό του κέντρο μια μάλλον απρόσμενη επίσκεψη. Πέρασε ο επίσης υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας για να του ευχηθεί για τα γενέθλιά του. Από το εκλογικό του Βούγια είχε περάσει πριν κάποιες ημέρες και ο Ορφανός. Πολιτικός πολιτισμός ή μαγιά για τον δεύτερο γύρο;

Μαθαίνω πως Ανδρέας Κουράκης και Νίκος Νυφούδης έβαλαν στον Βούγια βέτο για συνεργασία με την παράταξη του Λεκάκη. Όχι ότι υπάρχει περίπτωση να πάει ο ένας κάτω από τον άλλο. Αυτά είναι περισσότερο επικοινωνιακά, παρά πολιτικά.

Μια ακόμη κενή θέση έχει απομείνει στο ψηφοδέλτιο του Απόστολου Τζιτζικώστα. Ο περιφερειάρχης, μου λένε συνεργάτες του, ψάχνει ένα ηχηρό όνομα που θα συζητηθεί. Η προτελευταία κενή θέση έκλεισε με τον Νίκο Παπασωτηρίου με τα γνωστά ζαχαροπλαστεία στον Εύοσμο. Ο Τζιτζικώστας ήθελε ένα δυνατό όνομα από τον Εύοσμο ειδικά μετά την αποχώρηση απο το ψηφοδέλτιο του Δημήτρη Χατζηβρέττα.

Μιας και μιλάμε για ψηφοδέλτια πάντως κακεντρεχείς νεοδημοκράτες λένε πως ο Ταχιάος δεν είχε καμία επικοινωνία με τον Τζιτζικώστα για τα ψηφοδέλτια. Άλλοι όμως είχαν…

Μια από τις παρουσίες που συζητήθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου για το “βέτο” Καραμανλή στο Βουκουρέστι τη Δευτέρα στο “Βελλίδειο” ήταν και αυτή του πρώην γραμματέα της ΝΔ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Στα πηγαδάκια τα στελέχη συζητούσαν πως έχει κλειδώσει την βουλευτική υποψηφιότητα στην Α’ Θεσσαλονίκης.