Σάμι Γαράιμπε: «Φόρμες εργασίας αντί για υπουργικά κοστούμια»

από Team MyPortal.gr
sms

Αργά αλλά σταθερά, τα τελευταία τρία χρόνια, η ανανέωση προσώπων στα πολιτικά πράγματα φαίνεται να συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη. Ένα τέτοιο πρόσωπο της γενιάς μάλιστα των τριαντάρηδων είναι και ο Σάμι Γαράιμπε που δραστηριοποιείται έντονα στον χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Γεννημένος και μεγαλωμένος στη Θεσσαλονίκη από έναν Ιορδανό που ήρθε στην Ελλάδα να σπουδάσει το 1975 και μια Ελληνίδα φιλόλογο, δεν είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο έχουμε δει.

Το 2016 διεκδίκησε για πρώτη φορά την ψήφο των συμπολιτών του της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και κατάφερε να εκλεγεί για να τους εκπροσωπήσει στο 10ο και 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα. Με λαμπρές σπουδές σε Ελλάδα και εξωτερικό και επαγγελματική εμπειρία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επελέγη από τη διαδικασία του Μητρώου Στελεχών και εντάχθηκε στον Τομέα Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

 

Επί σειρά ετών αρθρογραφεί πολιτικά σε γνωστά έντυπα και ιστοσελίδες της πόλης χωρίς να διστάζει να χρησιμοποιεί γωνίες στο λόγο του προκειμένου να υποστηρίξει τις θέσεις του. Προκάλεσε μάλιστα αίσθηση, όταν στο 11ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας είχε καλέσει τα στελέχη του ίδιου του κόμματός του «να μη ράβουν υπουργικά κουστούμια», αλλά «να ετοιμάσουν φόρμες εργασίας», προετοιμάζοντας έτσι το ακροατήριό του για την πολλή δουλειά που περιμένει το κόμμα του μετά από μια εκλογική νίκη.

Ο ίδιος πάντως τονίζει ότι προτιμάει την ιδιότητα του ενεργού πολίτη παρά του «πολιτικού στελέχους». Όπως λέει ο ίδιος, «το 2019 που θα είναι έτος πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων, ο ρόλος των ενεργών πολιτών θα είναι κρισιμότερος από ποτέ. Είναι οι ενεργοί πολίτες που σηκώνονται από τον καναπέ για να διορθώσουν όσα τους ενοχλούν και όχι αυτοί που απλά διαμαρτύρονται που τελικά κάνουν τη διαφορά».