current views are: 13

15 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση17:11

Οι κομάντος της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ εν δράσει!

Τριήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης εκπαιδεύσεως στο πεδίο βολής και ασκήσεων του «Ασκού – Προφήτη» με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων Καταδρομών της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ).

Δημοσίευση 17:11’

Τριήμερο επιχειρησιακής εκπαίδευσης εκπαιδεύσεως στο πεδίο βολής και ασκήσεων του «Ασκού – Προφήτη» με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων Καταδρομών της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ).

Πραγματοποιήθηκε, στο πεδίο βολής και ασκήσεων του «Ασκού – Προφήτη» το τριήμερο επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων Μονάδων Καταδρομών της 1ης Ταξιαρχίας Καταδρομών – Αλεξιπτωτιστών (1η ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ), που φέρει την ιστορική ονομασία «Ελ Αλαμέϊν».

Η εκπαίδευση διεξήχθη το διάστημα από 10 έως 13 Δεκεμβρίου 2018, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως του προσωπικού και της επιχειρησιακής
ετοιμότητος των μονάδων, της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ, που αποτελείται από τρεις Μοίρες Καταδρομών, τις λεγόμενες «Βόρειες Μοίρες» επειδή όλες εδρεύουν στη Μακεδονία (Α’ΜΚ, Β’ΜΚ και Δ’ΜΚ), καθώς και από δύο Μοίρες Αλεξιπτωτιστών, την 1η ΜΑΛ στο Μάλεμε της Κρήτης και τη 2η ΜΑΛ στον Ασπρόπυργο Αττικής).

Την τελευταία ημέρα της τριήμερης εκπαιδευτικής δραστηριότητος, διεξήχθη, με τη χρήση πραγματικών πυρών, Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Επίθεση Μοίρας Καταδρομών», όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες των τμημάτων Ειδικών Δυνάμεων κατά τον συμβατικό αγώνα και η συνεργασία τους με τα λοιπά Όπλα του Στρατού Ξηράς, όπως Τεθωρακισμένα, Μηχανοκίνητο Πεζικό, Αεροπορία Στρατού κλπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την προαναφερθείσα εκπαιδευτική δραστηριότητα παρακολούθησε ο Διοικητής της Ι Μεραρχίας Πεζικού «Σμύρνη» Υποστράτηγος Πέτρος Δεμέστιχας και ο Διοικητής της 1ης ΤΑΞ ΚΔ-ΑΛ Ταξίαρχος Δημήτριος Βουνίσιος.

«Είμαστε υπερήφανοι για το έμψυχο δυναμικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων, που χαρακτηρίζεται για το επιθετικό πνεύμα του, την άριστη φυσική
κατάστασή του και το ιδιαίτερα υψηλό ηθικό του. Αποτελεί σημαντικό πολλαπλασιαστή ισχύος του Στρατού Ξηράς και πυλώνα αποτροπής!» σημείωνε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΣ Συνταγματάρχης (ΤΘ) Μιχάλης Ψαρομιχαλάκης, στο σχετικό συνοδευτικό μερικών εντυπωσιακών φωτογραφιών από την εκπαίδευση που δημοσιοποίησε σήμερα το ΓΕΣ.

 


σχετικα αρθρα