current views are: 2

17 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση20:35

Περίσσευμα υποκρισίας για τον Σεβ. Κύκκου Νικηφόρο- Κανείς δεν φρόντισε να μάθει το έργο του!

Αφορμή για τα αρκούντως υποκριτικά σχόλια που έπληξαν το διαδίκτυο ήταν η δημοσίευση της φωτό ενός αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού το οποίο λέγεται ότι ανήκει στον Σεβ. Κύκκου Νικηφόρο

Δημοσίευση 20:35’
αρθρο-newpost

Αφορμή για τα αρκούντως υποκριτικά σχόλια που έπληξαν το διαδίκτυο ήταν η δημοσίευση της φωτό ενός αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού το οποίο λέγεται ότι ανήκει στον Σεβ. Κύκκου Νικηφόρο

Μια φωτογραφία στα social media ήταν αρκετή για να φανεί το μέγεθος της υποκρισίας που μαστίζει τον τόπο μας!

Το θέμα που άναψε φωτιές και προκάλεσε ποικίλα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα,αφορά τον Μητροπολίτη Κύκκου & Τηλλυρίας Νικηφόρο, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της Εκκλησίας της Κύπρου και όχι μόνο. Είναι εκ των ισχυροτέρων Ιεραρχών της Μεγαλονήσου και στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές στην Κύπρο το 2006 υπήρξε το βασικό φαβορί, έχοντας ως κύριο αντίπαλο τον Σεβ. Λεμεσού Αθανάσιο. Όμως με μία πονηρή δεξιοτεχνία του φερομένου ως outsider τότε Πάφου Χρυσοστόμου έκαναν και οι δύο πίσω για να εκλεγεί αυτός! Όπερ και εγένετο! Αυτό δε σημαίνει ότι έχασε τη δύναμή του και τον έλεγχο της εκεί Εκκλησίας σε όλα τα μεγάλα θέματα που την απασχολούν.

Αν θέλαμε να χαρακτηρίσουμε με μία λέξη τον Σεβ. Κύκκου Νικηφόρο θα τον αποκαλούσαμε: ηγέτη! Φέρεται και είναι ηγέτης! Αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι απλός και καταδεκτικός προς όλους!

Τον γνώρισα για πρώτη φορά το 1991, όταν επισκεφτήκαμε με τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ως Δημητριάδος τότε την Κύπρο. Του είχε κάνει εντύπωση τότε του Χριστοδούλου το εργαστήριο που είχε δημιουργήσει στο Μετόχι της Μονής για τη δημιουργία χειροποιήτων χρυσοκέντητων αμφίων και καλυμμάτων, δίνοντας εργασίες σε ταλαντούχους ανθρώπους ειδικευμένους σε αυτό τον τομέα. Μάλιστα παρακολουθούσε ο ίδιος ο Νικηφόρος την πορεία και την σωστή εφαρμογή και εκτέλεση των σχεδίων. Αυτός λοιπόν ο διαφορετικός και φωτισμένος άνθρωπος βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και της αδηφάγου κριτικής των λογής εξυπνάκηδων που έχουν κατακλύσει τα social media!

Αφορμή για τα αρκούντως υποκριτικά σχόλια που έπληξαν το διαδίκτυο ήταν η δημοσίευση της φωτό ενός αυτοκινήτου, μεγάλου κυβισμού το οποίο λέγεται ότι ανήκει στον Σεβ. Κύκκου Νικηφόρο και το χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις του στο νησί.Μάλιστα όπως εγράφη, θεωρείται ένα από τα πλέον εντυπωσιακά και γρήγορα αυτοκίνητα, το οποίο χρησιμοποιούν εκατομμυριούχοι μεγιστάνες για τις μετακινήσεις τους.

Και ενόχλησε την ευαισθησία των … «ταπεινών», διότι αυτοκίνητα αυτού του επιπέδου δεν γίνεται ή μάλλον δεν επιτρέπεται να τα χρησιμοποιούν Ιεράρχες.
Κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μάθει, έστω να πληροφορηθεί ποιός είναι αυτός ο Μητροπολίτης! Ποιος είναι ο Κύκκου, δηλαδή ο ηγούμενος της ισχυρότερης οικονομικά Μονής της Κύπρου, η οποία έχει προϋπολογισμό ίσως και μεγαλύτερο και από αυτόν της Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Κανείς δεν φρόντισε να μάθει ότι η συγκεκριμένη Μονή ήταν μεγαλομέτοχος της Τραπέζης Κύπρου και της Ελληνικής Τράπεζας Κύπρου, που το σύστημα των αετονύχηδων τύπου Βγενόπουλου, φρόντισαν να το εξαυλώσουν εις τα εξ ων συνετέθη!

Κι όμως, ο Μητροπολίτης Νικηφόρος κράτησε το σκάφος αλώβητο! Δεν τόριξε στη στεριά, ούτε το φούνταρε όπως τον συμβούλευαν οι επιτήδειοι!

Έμεινε στο τιμόνι και κατάφερε να γυρίσει το σκάφος σε ευθεία πορεία και να σώσει την κατάσταση. Παρά το οικονομικό στραπάτσο που έπαθε η Κύπρος, η Μονή διατήρησε τον έλεγχο των πιστωτικών ιδρυμάτων που είχε στην κατοχή της και δεν απέλυσε κανέναν από τους εργαζομένους!
Έμεινε εκεί στο καθήκον!

Προτίμησε να χάσει μετρητά και καταθέσεις που είχε η Μονή στις Τράπεζες με τα κουρέματα που έγιναν παρά να απολύσει υπαλλήλους και να αφήσει τους εργαζομένους τόσο στην Τράπεζα όσο και στις άλλες υπηρεσίες της Μονής χωρίς εργασία.

Ο Μητροπολίτης Κύκκου & Τηλλυρίας-κατέχει το συγκεκριμένο αξίωμα από το 2007, αλλά είναι ηγούμενος της Μονής εδώ και πολλά χρόνια!

Στην Ελλάδα ο Σεβ. Κύκκου έγινε ευρύτερα γνωστός από την υπόθεση ενός οικοπέδου που ανήκε στην Μονή Κύκκου στο οποίο θα ανεγείρετο η νέα πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο. Η Ελλάδα, όμως, δεν έχτιζε το ακίνητο και ο Σεβ. Κύκκου το ζήτησε πίσω!

Η διαφορά αυτή ανάμεσα στη Μονή και την Ελληνική Κυβέρνηση κατέληξε στις δικαστικές αίθουσες, αναγκάζοντας μάλιστα τον περασμένο Μάιο τον τότε υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά να μεταβεί στην Κύπρο, προκειμένου να εξετασθεί από τον δικηγόρο που εκπροσωπούσε τη Μονή και τον Μητροπολίτη. Κατά τη διάρκεια της αντεξέτασης ο τότε επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας χαρακτήρισε «ντροπή για την Ελληνική και την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών να βρίσκεται ενώπιον του δικαστηρίου».

Ενώ έννοιωθε καλά που η μητέρα Ελλάδα δια του Υπ. Εξωτερικών ήθελε να φάει το οικόπεδο από την Μονή χωρίς να δώσει ούτε ένα ευρώ! Μιά ζωή μπαταξήδες! Όταν μάλιστα η Μονή τους το είχε δώσει για να το χτίσουν αλλά δεν προχωρούσαν!

Ξέρετε πώς έληξε το θέμα αυτό; Με την γενναιόδωρη απόφαση του Σεβ. Κύκκου Νικηφόρου να χαρίσει, -κυριολεκτικά να χαρίσει- το οικόπεδο στην «Μητέρα πατρίδα Ελλάδα», όπως είπε ο Σεβ. Κύκκου για να οικοδομήσει επιτέλους η Ελλάδα τη δική της πρεσβεία στην Κύπρο. Μάλιστα την προίκισε την δωρεά του οικοπέδου και με ένα σημαντικό ποσό, περί το 1 εκ. ευρώ, για να κάνουν την αρχή.

Αυτός λοιπόν, ο Ιεράρχης λοιδορήθηκε για το μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητό του το οποίο για να το διαθέτει κάποιο λόγο θα έχει!

Αλλά αυτά δεν αφορούν αυτούς που αρέσκονται να λοιδορουν και να συκοφαντούν! Είναι λεπτομέρειες που δεν πουλούν.. Αντιθέτως το να διασύρουν έναν Ιεράρχη με τόσο σπουδαίο έργο για ένα… αυτοκίνητο, είναι κάτι που περνά στην εποχή μας!


σχετικα αρθρα