current views are: 2

15 Απριλίου 2019
Δημοσίευση14:27

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης έπαυσε από Πρωτοσύγκελλο τον Αρχ. Αχίλλιο Τσούτσουρα

Αναμένονται διοικητικές αλλαγές στη Μητρόπολη

Δημοσίευση 14:27’
αρθρο-newpost

Αναμένονται διοικητικές αλλαγές στη Μητρόπολη

Σήμερα γράφτηκε το … «τέλος εποχής Ιγνατίου» στην Λάρισα, αφού ο νέος Μητροπολίτης Ιερώνυμος έκανε αποδεκτή την παραίτηση που  του είχε υποβάλει ευθύς μόλις ενθρονίστηκε  ο μέχρι τώρα Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης   Αρχιμ.Αχίλλιος Τσούτσουρας, απόλυτα συνδεδεμένος με τον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο, αφού σε όλα πήγαιναν πάντα μαζί.  Εξάλλου δεν μπορούμε να λησμονήσουμε εμείς που τα ζήσαμε τα γεγονότα της Λάρισας ότι ο Αχίλλιος πέρασε κοντά στον μακαριστό Ιγνάτιο όλες τις κακουχίες, τις επιθέσεις, τις ύβρεις και τις λοιδορίες των φανατικών  της Λάρισας  και αντεπεξήλθαν από όλα αυτά με ηρεμία, με Ιώβιο υπομονή και με καρτερικότητα, ώστε μα  επικρατήσει  η Ειρήνη και να επέλθει η αγάπη και η ομόνοια στη Λάρισα.

Με απόφασή του  ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος σήμερα  , απάλλαξε και τυπικά   από τα καθήκοντά του τον Πρωτοσύγκελλο Αχίλλιο,  αφού ουσιαστικά τον τελευταίο καιρό δεν τα ασκούσε.

 Η κίνηση αυτή σημαίνει ότι ο Μητροπολίτης Λαρίσης έχει καταλήξει στο νέο διοικητικό σχήμα με το οποίο θα πορευτεί εφεξής.

Εκτός από τον διευθυντή του γραφείου του καθηγητή Σωτήρη Μπαλατσούκα, σημαίνοντα ρόλο κατά την επόμενη μέρα αναμένεται να διαδραματίσει ο Αρχιμ. Ιγνάτιος Μουρτζανός, επίσης συνδεδεμένος με τον μακαριστό Λαρίσης Ιγνάτιο, το όνομα του οποίου φέρει. Όπως όλα δείχνουν ο νέος Λαρίσης Ιερώνυμος  έχει αποφασίσει από καιρό να αξιοποιήσει σε επιτελική θέση τον Αρχιμ. Ιγνάτιο- μπορεί να είναι ο νέος Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης. Θα φανεί.

Ο Αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας, διετέλεσε ο πλέον στενός συνεργάτης του μακαριστού Μητροπολίτη Λαρίσης  Ιγνατίου  και ήταν συνυποψήφιος του νυν Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου, κατά την εκλογή της Μητρόπολης Λαρίσης. Έκανε μία αξιοπρεπή εμφάνιση χωρίς ίντριγκες και ανήθικα χτυπήματα αλλά αυτό δεν εκτιμήθηκε δεόντως.


σχετικα αρθρα