current views are: 25

30 Ιουλίου 2019
Δημοσίευση04:11

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Από την Τζούλυ Μαρί Σκάλι στην Σούζαν Ίτον

Άγριες δολοφονίες που άφησαν άναυδη την κοινή γνώμη

Δημοσίευση 04:11’
αρθρο-newpost

Άγριες δολοφονίες που άφησαν άναυδη την κοινή γνώμη

Η άγρια δολοφονία της 60χρονης βιολόγου, Σούζαν Ίτον από τον 27χρονο αγρότη Γ.Π. στα Χανιά, είναι ένα από τα ειδεχθέστερα εγκλήματα που καταγράφηκαν στη χώρα, καθώς το θύμα, βρήκε βίαιο και μαρτυρικό θάνατο, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, αν η γυναίκα βιάστηκε από τον δράστη ενώ ήταν εν ζωή ή εάν ο αμετανόητος Γ.Π., προχώρησε σε ερωτική πράξη με το πτώμα της 60χρονης.

Η σοκαριστική περίπτωση με θύμα την Σούζαν Ίτόν, δεν είναι η μόνη που συγκλόνισε την κοινή γνώμη για την αγριότητα της και τα ερωτικά κίνητρα των δραστών.

Το ακέφαλο πτώμα της Τζούλι Μαρί Σκάλι

Τον Ιανουάριο του 1999 η κοινή γνώμη της χώρας «παγώνει» με την δολοφονία της Αμερικανίδας καλλονής, Τζούλι Μαρί Σκάλι. Το πτώμα της εντοπίζεται μέσα σε βαλίτσα μέσα σε λίμνη κοντά στην Καβάλα, ενώ το κεφάλι που της έκοψε με σιδεροπρίονο καθώς δεν χωρούσε στην βαλίτσα ο δράστης και τότε αρραβωνιαστικός της, Γ. Σκ. δεν βρέθηκε. Η παθολογική ζήλια του 24χρονου τότε Σκ. για την Σκάλι και οι συχνοί καβγάδες του ζευγαριού, οδήγησαν στο αποτρόπαιο έγκλημα. Ο Σκ., θέλοντας να αποπροσανατολίσει τις έρευνες των αρχών, έφτασε στο σημείο να κυκλοφορεί με την φωτογραφία της Σκάλι και να ζητάει βοήθεια από τους πολίτες, καθώς όπως έλεγε, η αρραβωνιαστικιά του εξαφανίστηκε στην Ομόνοια, ενώ είχε πάει σε ένα κατάστημα για φάει. Μάλιστα είχε ζητήσει βοήθεια ακόμη και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών της εποχής. Παρά τις προσπάθειες όμως να δημιουργήσει μια ιστορία εξαφάνισης της συντρόφου του, οι αστυνομικοί δεν πείστηκαν και μετά από συνεχείς ανακρίσεις, ο Σκ. «έσπασε» και ομολόγησε την δολοφονία της Σκάλι.

Όπως είπε στους αστυνομικούς ο δράστης, στις 8 Ιανουαρίου του 1999, είχαν ξεκινήσει από την Καβάλα με προορισμό την Αθήνα. Σε παράδρομο της Εθνικής οδού λίγο πιο έξω από την Καβάλα, ο δράστης τσακώθηκε για μια ακόμη φορά με την σύντροφό του, καθώς εκείνη ήθελε να επιστρέψει στην Αμερική καθώς είχε ένα παιδί 3 ετών από προηγούμενο γάμο της και ήθελε αν το δει. Εκείνος αντέδρασε και πάνω στον καβγά, την άρπαξε από τον λαιμό, την έσφιξε με αποτέλεσμα να την πνίξει. Πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του στην Καβάλα έχοντας το πτώμα της Σκάλι στο αμάξι, πήρε μια βαλίτσα και προσπάθησε να την βάλει μέσα για να την πετάξει. Όταν διαπίστωσε πως δεν χωράει το κεφάλι στο εσωτερικό, της το έκοψε με ένα σιδεροπρίονο. Στην συνέχεια πέταξε το ακέφαλο πτώμα της σε ποτάμι και το κεφάλι της μαζί με το σιδεροπρίονο στην θάλασσα, αφού προηγουμένως είχε επιχειρήσει να την κάψει δυο φορές. Το κεφάλι της Σκάλι, δεν βρέθηκε ποτέ. Ο Σκ. υποστήριξε ότι προσπάθησε να αυτοκτονήσει τέσσερις φορές. Το 2009 αποφυλακίστηκε και έκτοτε του έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και εμφάνισης στο οικείο αστυνομικό τμήμα

To έγκλημα στην Βάρκιζα που συγκλόνισε τη χώρα

Στις 12 Μαρτίου του 1988, οι αστυνομικοί εντοπίζουν τα απανθρακωμένα πτώματα δυο ατόμων στην Βάρκιζα. Άμεσα σημαίνει συναγερμός καθώς το έγκλημα είναι ιδιαίτερα άγριο για τα δεδομένα της εποχής και ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών είναι πρώτη προτεραιότητα. Μετά από έρευνες, αξιολόγηση στοιχείων και μαρτυριών, οι αστυνομικοί συλλαμβάνουν τους Θ. Τζ. και Κ. Απ. Όπως προέκυψε, αυτοί ήταν οι δράστες της δολοφονίας των δυο ατόμων. Τα θύματα ήταν ο Περικλή Σταθόπουλος 27 χρόνων και η Ελένη Μανιά, 18 χρόνων. Το νεαρό ζευγάρι είχε μεταβεί στη Βάρκιζα θέλοντας να ζήσουν το έρωτά τους μιας και ήταν ζευγάρι. Εκεί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους δυο δράστες, που αφού χτύπησαν μέχρι θανάτου τον Σταθόπουλο, στην συνέχεια ακινητοποίησαν, βίασαν και σκότωσαν την άτυχη κοπέλα που βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια τους. Στην συνέχεια έβαλαν φωτιά και έκαψαν τα πτώματα. Λίγο πριν τη δίκη, οι συγγενείς των θυμάτων προσπάθησαν να λιντσάρουν τους δράστες. Πρωτόδικα, ο Θ. Τζ. καταδικάσθηκε δύο φορές σε ισόβια και ο Κ. Απ. σε 25 ετών κάθειρξη, με ελαφρυντικά.

Φόνος στην Αγία Βαρβάρα: Την βίασε και της πολτοποίησε το κεφάλι

Τα ξημερώματα της 7η Μαΐου του 1995, ένας περαστικός εντοπίζει τυχαία σε ερημική περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, το πτώμα μιας γυναίκας σε προχωρημένη σήψη και πολτοποιημένο κεφάλι. Οι αστυνομικοί που φτάνουν στο σημείο, διαπιστώνουν πως πρόκειται για την 24χρονη Σοφία Μίχα, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί από τις 2 Μαΐου. Ο θάνατός της, εκ των υστέρων, θα αποδοθεί στην εκδικητική μανία του δράστη που δεν ενέδωσε στις σεξουαλικές του ορέξεις. Μετά από έρευνα των αστυνομικών, φτάνουν στα ίχνη του 24χρονου Αλ. Ψ., τον οποίον και συλλαμβάνουν. Όπως αποδείχτηκε η κοπέλα διασκέδαζε με την παρέα της σε μπαρ της περιοχή το βράδυ της 2ας Μαΐου.

Tα ξημερώματα ο Αλ. Ψ, με τον οποίο γνωρίστηκε στο μαγαζί η κοπέλα, προσφέρθηκε να τη μεταφέρει στο σπίτι της με την μοτοσυκλέτα του. Αντί αυτού όμως την οδήγησε ένα ερημικό σημείο και την βίασε. Η άτυχη Μίχα σθεναρά και ο δράστης την δολοφόνησε πολτοποιώντας στην κυριολεξία το κεφάλι της, χτυπώντας την με τρεις τεράστιες πέτρες. Όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα «ο Αλ. Ψ. από εκδίκηση και μόνο, επειδή η κοπέλα δεν υπέκυπτε στις σεξουαλικές του ορέξεις και αντέστη σθεναρώς, της κατάφερε με τρεις πέτρες αλλεπάλληλα ισχυρά χτυπήματα, με απίστευτη μανία, στο κεφάλι. Ο κατηγορούμενος τέλεσε την πράξη σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κατά τέτοιον τρόπο, που προκαλεί σε κάθε στοιχειωδώς πολιτισμένο άνθρωπο απέχθεια, αηδία και αποτροπιασμό και τραυματίζει καίρια το περί δικαίου συναίσθημα κατά την κρατούσα αντικειμενική αντίληψη περί δικαίου και κοινωνικής ηθικής και, μάλιστα, όταν κανείς δει τις φωτογραφίες του δολοφονηθείσας, μετά το θάνατο, αποδεικνύεται η βαρβαρότητα και ο κτηνώδης τρόπος με τον οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ την άτυχη γυναίκα». Ο Μίχας είχε προκαλέσει την οργή των συγγενών όταν υποστήριξε πως πολτοποίησε το κεφάλι της κοπέλας καθώς « κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, του δάγκωσε το…γεννητικό όργανο».. «Tου αξίζει ο θάνατος» φώναζαν για τον κατηγορούμενο οι συγγενείς του θύματος. Ατάραχος και χωρίς να εμφανίσει σημεία συναισθηματικής φόρτισης δέχτηκε την ποινή των ισοβίων χωρίς κανένα ελαφρυντικό.

Το διπλό φονικό στο ναό του Ποσειδώνα

Έχουν περάσει 28 ολόκληρα χρόνια και μέχρι σήμερα, δεν έχουν εντοπιστεί οι δράστες του διπλού φονικού στο Ναό του Ποσειδώνα, με θύματα τον 31 έτους τότε Στέφανο Στεφάνου και της αρραβωνιαστικιάς του, Μαρίας Νίκα, 27 ετών. Το ζευγάρι είχε εκτελεστεί με κυνηγετικό όπλο το βράδυ της 20ης Ιανουαρίου του 1991. Η υπόθεση έχει απασχολήσει κατά καιρούς τους αστυνομικούς δίχως ποτέ να οδηγηθούν στα ίχνη των δραστών. Το όπλο του εγκλήματος, ένα δίκαννο με κομμένη κάνη, βρέθηκε σε κοντινή απόσταση, έξι μέρες μετά. Είχε κλαπεί από σπίτι στα Μελίσσια και είχε δηλωθεί από τον νόμιμο κάτοχό του. Τα θύματα είχαν εκτελεστεί έχοντας δεχτεί από δυο σφαίρες από κοντινή απόσταση.

Ο δράστης του φονικού, αρχικά θεωρήθηκε κάποιος ηδονοβλεψίας, καθώς έβγαλε τα ρούχα της κοπέλας και προσπάθησε να ασελγήσει στο κορμί της.

Την κρέμασε από κεραία και την άφησε να πεθάνει

Μια ακόμη ανεξιχνίαστη υπόθεση, είναι αυτή της δολοφονίας της 24χρονης Κωνσταντίνας Χαλέπη στο Καρλόβασι της Σάμου τον Ιούνιο του 1997. Η κοπέλα βρέθηκε νεκρή, κρεμασμένη με μια θηλιά από ζώνη, πάνω σε κεραία κινητής τηλεφωνίας. Όπως δήλωνε τότε ο ιατροδικαστής, κύριος Νίκος Καρακούκης, «είναι έγκλημα εκδίκησης και πάθους. Ο δολοφόνος ήθελε να βασανίσει το θύμα του και για να εκτονώσει την οργή του τού επιφύλαξε αργό και μαρτυρικό θάνατο». Από τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως η κοπέλα αρνήθηκε τις ερωτικές προτάσεις του δολοφόνου και αυτό να προκάλεσε την οργή του. Οι αστυνομικοί είχαν προσαγάγει ένα άτομο προς εξέταση, για το οποίο όμως δεν προέκυψε κάτι επιβαρυντικό.


σχετικα αρθρα