current views are: 1

7 Αυγούστου 2019
Δημοσίευση19:38

Όλες οι λεπτομέρειες για τον τραγικό θάνατο της αστροφυσικού – Σοκάρουν οι περιγραφές των διασωστών

Τραγικός επίλογος ύστερα από 72 ώρες συναγερμού στο νησί της Ικαρίας

Δημοσίευση 19:38’
αρθρο-newpost

Τραγικός επίλογος ύστερα από 72 ώρες συναγερμού στο νησί της Ικαρίας

Τραγικός ήταν ο επίλογος στο θρίλερ εξαφάνισης της 35χρονης Βρετανίδας αστροφυσικού, Νάταλι Κρίστοφερ, η οποία βρέθηκε νεκρή από εθελοντή πυροσβέστη σε χαράδρα, το απόγευμα της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα βρέθηκε καταπλακωμένη από βράχο στο βάθος μιας χαράδρας 20 μέτρων σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το δωμάτιο που διέμενε με τον Κύπριο σύντροφό της, στη θέση έξω Φάρος της περιοχής Κεραμέ, όπου εστιάζονταν οι έρευνες.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο ίδιο σημείο είχε εντοπιστεί και το τελευταίο σήμα του κινητού τηλέφώνου της και γι’ αυτό η έρευνα είχε επικεντρωθεί εκεί.

Όλα ξεκίνησαν στις 8.00 το πρωί της Δευτέρας, όταν και η 35χρονη Βρετανίδα κατευθύνθηκε προς το συγκεκριμένο σημείο για να κάνει πεζοπορία, μια δραστηριότητα που αγαπούσε πολύ.

Για 72 ώρες περίπου επικρατούσε χαμός στο νησί της Ικαρίας, με τις αστυνομικές και πυροσβεστικές αρχές να διεξάγουν τιτάνια προσπάθεια για τον εντοπισμό της.

Το σημείο στο οποίο βρέθηκε το πτώμα της 35χρονης είναι ιδιαίτερα δύσβατο και μάλιστα οι αρχές είχαν περάσει κι άλλη φορά από εκεί, καθώς ήταν το σημείο που εστίαζαν τις έρευνες του. Η Βρετανίδα βρέθηκε σε χαράδρα 20 μέτρων, με τους πυροσβέστες να δηλώνουν συγκλονισμένοι από το θέαμα που αντίκρισαν. Η γυναίκα βρέθηκε ανάσκελα και πάνω της υπήρχαν βράχια.

Οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν επίσης στο σημείο που βρέθηκε νεκρή η αστροφυσικός, όλα τα προσωπικά της αντικείμενα, όπως επίσης και το κινητό της τηλέφωνο.

Να σημειωθεί ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η αστυνομική και ιατροδιακστική έρευνα, όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. Μένει να διευκρινιστεί, δηλαδή, εάν πρόκειται για δυστύχημα ή εγκληματική πράξη.

Μάλιστα, κομμάτια των βράχων που βρέθηκαν πάνω στο άψυχο σώμα της 35χρονης, αντίστοιχα εντοπίστηκαν και σε μεγαλύτερο ύψος, κάτι που αποδεικνύει ότι έγινε αποκόλληση τους. Επιπλέον, δεν έχει βρεθεί κάποιος αναρριχητικός εξοπλισμός.

Τι δήλωσε εθελοντής πυροσβέστης

«Ήταν ένα ατυχές συμβάν. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε και μακάρι το αποτέλεσμα να ήταν καλύτερο», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ εθελοντής πυροσβέστης που συμμετείχε από την πρώτη ημέρα στις έρευνες εντοπισμού της Βρετανίδας.

«Όλα θα ήταν καλύτερα εάν είχαμε καλό σήμα από το κινητό της. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας», συνεχίζει και προτρέπει όλους τους πολίτες να ενεργοποιήσουν «τα στίγματα και τις τοποθεσίες στα κινητά, όταν βρίσκονται σε ξένα μέρη».

Ο εθελοντής επιβεβαιώνει ότι είχαν περάσει αρκετές φορές από το συγκεκριμένο σημείο, ωστόσο δεν είχαν καταφέρει να εντοπίσουν κάτι. «Την βρήκε σήμερα τυχαία ένας εθελοντής πυροσβέστης», εξηγεί.

Αναφορικά με το τι συνέβη και βρέθηκε στο σημείο το πτώμα της γυναίκας, ο εθελοντής πυροσβέστης είπε: «Αποφάσισε να κάνει μια διαδρομή η κοπέλα και από ό,τι κατάλαβα πρέπει να ήταν και έμπειρη στην αναρρίχηση και την πεζοπορία. Είτε προσπάθησε να κατέβει από το σημείο, είτε να ανέβει, και όπως λένε και οι διασώστες αποκολλήθηκε ο βράχος στον οποίο προσπάθησε να πιαστεί και την καταπλάκωσε».

Πηγή φωτογραφιών: ikariaki.gr


σχετικα αρθρα