current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση21:20

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα η ορκωμοσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε με κάθε επισημότητα στην εντυπωσιακή βίλα Μπότση, την οικία του αείμνηστου εκδότη Νάσου Μπότση

Δημοσίευση 21:20’
αρθρο-newpost

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε με κάθε επισημότητα στην εντυπωσιακή βίλα Μπότση, την οικία του αείμνηστου εκδότη Νάσου Μπότση

Σε μία πανηγυρική εκδήλωση, παρουσία υπουργών, βουλευτών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Φορέων της Τοπικής Κοινωνίας, καθώς και εκατοντάδων συμπολιτών μας, τελέστηκε η ορκωμοσία του Δημάρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου, του νέου Δημοτικού Συμβουλίου και των Κοινοτικών Συμβουλίων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης που προήλθαν από τις εκλογές του Μαΐου.

Η τελετή ορκωμοσίας τελέστηκε με κάθε επισημότητα στην εντυπωσιακή βίλα Μπότση, την οικία του αείμνηστου εκδότη Νάσου Μπότση, πατέρα των εφημερίδων «Ακρόπολη» και «Απογευματινή», η οποία ανακαινίστηκε επί Δημαρχίας Θωμάκου και λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού. Την ορκωμοσία της δημοτικής αρχής και τον αγιασμό για τη νέα θητεία τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος μετέφερε την ευχή του Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου.

Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στις ομορφιές του Δήμου μας, αλλά και στην ευθύνη που έχει η Δημοτική Αρχή να διατηρήσει τα φυσικά και ιστορικά κάλλη της περιοχής μας. Η Κηφισιά, όπως είπε είναι μια από τις πανάρχαιες πόλεις της Αθήνας με διατηρητέα αρχοντικά, ιστορικά παρεκκλήσια και αιωνόβια δέντρα. Η Νέα Ερυθραία αποτελεί φάρο του μικρασιατικού πολιτισμού ενώ η Εκάλη είναι προάστιο – τοπόσημο μοναδικό στην Ελλάδα. «Συντονισμένα και μεθοδικά, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για δήμο σύγχρονο – έντιμο με καινοτομίες και φυσικά, πολλά έργα» τόνισε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «τα έργα δεν σταμάτησαν να γίνονται ακόμα και μέσα στο καλοκαίρι». Αναφέρθηκε επιγραμματικά σε σημαντικά έργα και υπηρεσίες που υλοποιήθηκαν στον Δήμο μας όπως «το καλοκαίρι ξεκίνησε η καθημερινή νυχτερινή περιπολία 5 ιδιωτικών περιπολικών, αλλά και πεζών φυλάκων. Δεν θα σταματήσουμε να εργαζόμαστε για την ενίσχυση της ασφάλειας όλων» ενώ έδωσε και στους στόχους της νέας δημοτικής περιόδου. Ο κ. Θωμάκος κάλεσε τους υπουργούς και τους βουλευτές που παρευρίσκονταν στην τελετή ορκωμοσίας να βρουν λύσεις προκειμένου «να κερδηθεί η ανίκητη, θηριώδης γραφειοκρατία που μαστίζει και την αυτοδιοίκηση».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς με ενωτική διάθεση και απευθυνόμενος προς τους Συμβούλους επεσήμανε επίσης«ο όρκος που δώσαμε μας δεσμεύει και μας εμπνέει. Ξεκινάμε όλοι μαζί! Χωρίς να ξεχνάμε ότι όλοι μας φέρουμε ατέλειες και αδυναμίες, ότι είμαστε διαρκώς κάτω από τους νόμους και ότι η όποια εξουσία μας είναι προσωρινή».

Ο Γ. Θωμάκος αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς με την ύπαρξη 14 παρατάξεων ως αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου της απλής αναλογικής και ξεκαθάρισε πως «θα

επιδιώξω ενώσεις και όχι διαιρέσεις». Οι αρχές της πολιτικής συναίνεσης, εφαρμόζονται ήδη στο Δήμο μας επί των βασικών αρχών κατάρτισης του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος «Ήδη ξεκίνησαν οι διαπαραταξιακές συσκέψεις. Η γνώμη όλων θα είναι σεβαστή, αλλά θα προκρίνεται η άριστη, από όπου κι αν προέρχεται».

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ευχαρίστησε την οικογένειά του που τον στηρίζει, την αγωνίστρια σύζυγό του, τους εργαζόμενους στον Δήμο, την Αντιδήμαρχο Ζέτη Κασιμάτη για την οργάνωση της εκδήλωσης αλλά και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην ορκωμοσία της Δημοτικής Αρχής.

Μεταξύ των επισήμων που τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή ορκωμοσίας του ήταν:

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Χατζηδάκης, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Δημήτρης Καιρίδης, Ζώη Ράπτη, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Γιώργος Κατρούγκαλος, πρώην υπουργοί, γενικοί γραμματείς Υπουργείων, οι Δήμαρχοι, Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου, Λυκόβρυσης – Πεύκης Τάσος Μαυρίδης, Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης και Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων του Δήμου μας. Τις ευχές τους έστειλαν στο Δήμαρχο Κηφισιάς ο νέος Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Μαριάννα Πυργιώτη ενώ μεγάλη ήταν η παρουσία του δημοσιογραφικού κόσμου αλλά και του Τοπικού Τύπου.

Η Φιλαρμονική Κηφισιάς, με τον μαέστρο Φίλιππο Χίου, ξεκίνησε μουσικά τη βραδιά, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με τον καταξιωμένο συνθέτη και σπουδαίο πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο που προσέφερε ένα εξαιρετικό μουσικό πρόγραμμα.


σχετικα αρθρα