current views are: 20

23 Οκτωβρίου 2019
Δημοσίευση06:22

Σπείρα κουκουλοφόρων ληστών σκορπά τον τρόμο στα νότια προάστια – Φωτογραφίες

Χτυπούν τα κουδούνια και ψάχνουν τη… Μαρία 

Δημοσίευση 06:22’

Χτυπούν τα κουδούνια και ψάχνουν τη… Μαρία 

Την έντονη ανησυχία των κατοίκων της Βούλας, της Βάρης και στο Λαγονήσι, έχει προκαλέσει η δράση ομάδας ατόμων που χτυπούν τα κουδούνια των σπιτιών και αν διαπιστώσουν πως οι ένοικοι απουσιάζουν, εισβάλουν στο εσωτερικό και κλέβουν κοσμήματα, χρήματα και χρηματοκιβώτια.

Οι δράστες συνήθως χτυπάνε επίμονα κουδούνια με το πρόσχημα πως αναζητούν κάποιο άτομο. Όπως συνέβη σε μια περίπτωση στη Βάρη, όπου οι κακοποιοί χτυπούσαν το κουδούνι επί δύο συνεχόμενες ημέρες.

Το περασμένο Σάββατο χτύπησαν την πόρτα και όταν η ιδιοκτήτρια τους άνοιξε, ξεκίνησαν να ρωτάνε δήθεν για μια Μαρία που ψάχνουν. Την επόμενη μέρα τα ίδια άτομα ξαναχτύπησαν στο κουδούνι του σπιτιού όπου και πάλι έψαχναν δήθεν για οικείο τους πρόσωπο.

Οι αναφορές για τη δράση τους ξεκινούν από τη Βάρη και φτάνουν μέχρι Κορωπί, Ανάβυσσο, Κερατέα, Παλαιό Φάληρο, Μαρκόπουλο, Πόρτο Ράφτη και Κερατσίνι. Η σπείρα κυκλοφορεί με αυτοκίνητο που έχει αποτυπωθεί σε φωτογραφίες και σύμφωνα με πληροφορίες φέρει πλαστές πινακίδες.

Το τελευταίο τους χτύπημα, αναφέρθηκε σε σπίτι στα νότια προάστια, όπου εισέβαλαν στο εσωτερικό το μεσημέρι, ενώ έλειπαν οι ιδιοκτήτες, και αφαίρεσαν κοσμήματα και χρηματοκιβώτιο.

Η αστυνομία διεξάγει έρευνες γα τον εντοπισμό των δραστών καθώς έχει στην κατοχή της και βιντεοληπτικό υλικό.

 


σχετικα αρθρα