current views are: 10

4 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση19:45

Παραλίγο… Έσσεξ στην Ξάνθη: Συγκλονιστικά στοιχεία για το φορτηγό με τους μετανάστες – Θα πέθαιναν σε λίγες ώρες

Πολυεθνικό κύκλωμα διακινητών με «γέφυρα» τον Έβρο – Στα 2.500 ευρώ η ταρίφα

Δημοσίευση 19:45’

Πολυεθνικό κύκλωμα διακινητών με «γέφυρα» τον Έβρο – Στα 2.500 ευρώ η ταρίφα

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το φορτηγό-ψυγείο που παραλίγο να μετατραπεί σε τάφο για 41 μετανάστες που βρίσκονταν μέσα σε αυτό. Το όχημα που είχε τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη, σταμάτησαν αστυνομικοί στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τον Alpha, οι άνθρωποι που ήταν «στοιβαγμένοι» μέσα στο φορτηγό κινδύνεψαν να πάθουν ασφυξία, καθώς η καρότσα του οχήματος σφραγίζει αεροστεγώς και κλειδώνει σε όλες πλευρές και έτσι μέσα δεν μπορεί να περάσει ούτε φως ούτε αέρας. Έτσι, ακόμα και με κλειστή την ψύξη, όταν οι αρχές άνοιξαν την καρότσα παρατήρησαν ότι οι επιβαίνοντες είχαν συμπτώματα υποθερμίας και αφυδάτωσης.

Ο εφημερεύον γιατρός της Ξάνθης που περιέθαλψε οκτώ από τους επιβαίνοντες, τόνισε ότι πολλοί από αυτούς δεν θα τα κατάφερναν να φτάσουν μέχρι τη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί, αφού ακινητοποίησαν το φορτηγό και συνέλαβαν τον οδηγό- διακινητή, έναν άντρα υπήκοο Γεωργίας, ξεκίνησαν άμεσα την επιχείρηση απεγκλωβισμού των αλλοδαπών, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι -κατά δήλωσή τους- Αφγανοί.

Πολυεθνικό κύκλωμα διακινητών

Όλα δείχνουν ότι τα κυκλώματα μεταφοράς μεταναστών δρουν σε όλη την Ευρώπη με πανομοιότυπο τρόπο.

Οι διακινητές στοιβάζουν ανθρώπους μέσα σε φορτηγά ψυγεία χωρίς να ενδιαφέρονται εάν αυτοί θα φτάσουν ζωντανοί ή όχι στον προορισμό τους.

Τα φορτηγά μπαίνουν από την Τουρκία στην Ελλάδα μέσω του Έβρου και από εκεί οι προορισμοί είναι τρεις. Είτε θα φτάσουν στη Θεσσαλονίκη για όσους θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, είτε θα πάνε στη Βόρεια Μακεδονία ή την Βουλγαρία, καθώς από εκεί είναι πιο εύκολο να φτάσουν στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.


σχετικα αρθρα