current views are: 9

7 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση21:54

Επέλαση της κακοκαιρίας: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες – Προβλήματα σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Δημοσίευση 21:54’

Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική

Βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με τοπικά έντονα φαινόμενα τα οποία σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, περιμένουμε τις επόμενες ώρες. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής στα δυτικά και τις από τις απογευματινές ώρες στα υπόλοιπα τμήματα, με τα φαινόμενα αργά το βράδυ να περιορίζονται στα βορειοανατολικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές κατά περιόδους και σποραδικές καταιγίδες φαινόμενα που δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα έντονα. Μετά το μεσημέρι ο καιρός σταδιακά θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες σε δυτικούς με εντάσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 18 έως 24 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες, με παροδικά έντονα φαινόμενα, αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Σχετικά αυξημένες οι συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 5 έως 21, στην Ήπειρο από 10 έως 20 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 8 έως 24 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 16 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 25, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 22 βαθμούς, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, αλλά από το απόγευμα θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς με ίδιες εντάσεις.

Προβλήματα σε Πρέβεζα και Ιωάννινα

Όπως μεταδίδει το Epiruspost, την Πέμπτη για μιάμιση ώρα περίπου έμειναν στο σκοτάδι πολλές περιοχές της Πρέβεζας από βλάβη που σημειώθηκε ενώ χωρίς ρεύμα είναι δεκάδες χωριά στην Παραμυθιά και το Σούλι. Για τέσσερις ώρες είχε μείνει χωρίς ηλεκτροδότηση το Επισκοπικό Ιωαννίνων, ενώ διακοπές μικρής διάρκειας σημειώνονται και σε άλλα χωριά, σε διάφορες περιοχές της Ηπείρου.

Αντίστοιχα προβλήματα σημειώθηκαν και στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων. Μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής πρωτεύουσας έχει βυθιστεί στο σκοτάδι. Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία, η οποία βρίσκεται σε ετοιμότητα, κεραυνοί έπληξαν τα καλώδια της ΔΕΗ, συνεργεία της οποίας εργάζονται πυρετωδώς για να αντιμετωπίσουν την εκτεταμένη βλάβη. Το τηλεφωνικό κέντρο της Πυροσβεστικής έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό ανθρώπων από ανελκυστήρες.


σχετικα αρθρα