current views are: 9

20 Νοεμβρίου 2019
Δημοσίευση11:28

Πορτοκαλί για μια νύχτα ο Λευκός Πύργος – Για την εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Στις 25 Νοεμβρίου

Δημοσίευση 11:28’

Στις 25 Νοεμβρίου

Πορτοκαλί θα φωτιστεί ο Λευκός Πύργος στις 25 Νοεμβρίου, το επίσημο χρώματα της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Πρόκειται για μία από τις δράσεις που διοργανώνεται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Παγκόσμιας Ημέρας.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου απέναντι σε ζητήματα που αφορούν τη βία κατά των γυναικών. Η φωταγώγηση θα γίνει στις 18:00.

Εκτός της φωταγώγησης του Λευκού Πύργου, η εθελοντική θεατρική ομάδα «Κύκλος Ζωής» του Κοινωνικού συλλόγου «Δέντρο Ζωής» θα παρουσιάσει την παράσταση «ΒΙΑ|ΖΩ» στο Θέατρο ΑΘΗΝΑΙΟΝ την ίδια μέρα, στις 9 το βράδυ. Η παράσταση αποτελείται από δεκατρείς μονόλογους και χορογραφίες.

Ιστορίες βίας και κακοποίησης, βασισμένες σε αληθινές μαρτυρίες γυναικών που βίωσαν σωματική, ψυχολογική, σεξουαλική, λεκτική βία, με σκοπό να δοθεί φωνή σε κάθε γυναίκα που αναζητά βοήθεια, που νιώθει απόγνωση και αδυναμία να διαχειριστεί περιστατικά βίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων.

 


σχετικα αρθρα