current views are: 5

5 Δεκεμβρίου 2019
Δημοσίευση09:40

Δήμαρχος Λέρου στο «Εκτός Γραμμής» για τον εμποδισμό μεταναστών/προσφύγων στο λιμάνι: «Δεν υπάρχει χώρος – Είναι θέμα επιβίωσης»

Πρωτοστάτησε στην ενέργεια των κατοίκων να μην αφήσουν τους «50» να κατέβουν από το πλοίο

Δημοσίευση 09:40’

Πρωτοστάτησε στην ενέργεια των κατοίκων να μην αφήσουν τους «50» να κατέβουν από το πλοίο

Κάτοικοι του νησιού της Λέρου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Μιχάλη Κόλλια και ομάδα δημοτικών συμβούλων, εμπόδισαν σήμερα, μετά τα μεσάνυχτα, την αποβίβαση προσφύγων και μεταναστών στο νησί, οι οποίοι μεταφέρονταν με το πλοίο Blue Star Patmos από την Σύμη.

Ο δήμαρχος Λέρου, μιλώντας στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», χαρακτήρισε «δικαιολογημένες» τις αντιδράσεις του κόσμου, γιατί όπως τόνισε «Κάποιοι δεν καταλαβαίνουν ότι η κατάσταση είναι δραματική».

«Πάνω από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες είναι εκτεθειμένοι στις καιρικές συνθήκες και είναι κάτι που το έχουμε επισημάνει στα αρμόδια υπουργεία», δήλωσε στους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Στο νησί το νοσοκομείο υπολειτουργεί. Δεν έχουμε παθολόγο, έχουμε μόνο έναν γυναικολόγο και ο χειρούργος θα μείνει ένας. Τίθενται σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν μπορούν μικρά παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι να μένουν μέσα στο κρύο. Τελικά δεν κατέβηκαν από το πλοίο, μάλλον αποβιβάστηκαν στον Πειραιά. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε να τους φιλοξενήσου, αλλά δεν υπάρχει χώρος, Είναι θέμα επιβίωσης»..


σχετικα αρθρα