current views are: 13

31 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση14:37

Προφυλακιστέοι ο «τοξοβόλος» και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του

Oι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται

 

Δημοσίευση 14:37’

Oι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται

 

Προφυλακιστέος κρίθηκαν ο 32χρόνος «τοξοβόλος» του Συντάγματος και οι δύο γυναίκες που συνελήφθησαν μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα αδικήματα που τους αποδίδονται και κυρίως αυτή που αφορά τη συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση. Παράλληλα, σήμερα, ασκήθηκε συμπληρωματική δίωξη στην 26χρονη για απείθεια επειδή αρνήθηκε να της πάρουν οι αστυνομικοί δείγμα DNA.

Ψάχνουν γιάφκες και ασύλληπτους συνεργούς

Πάντως, στα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία  η σύμπραξη δύο τρομοκρατικών οργανώσεων (της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς» και του «Επαναστατικού Αγώνα») και η δημιουργία νέας οργάνωσης με άλλο όνομα στην οποία επρόκειτο να προχωρήσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο «τοξοβόλος» Γιάννης Μιχαηλίδης και η Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, καθώς η τελευταία έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή της στον «Επαναστατικό Αγώνα», ενώ για τον πρώτο είχε εξεταστεί η συμμετοχή του στη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τις γιάφκες και τα κρησφύγετα των συλληφθέντων, καθώς μέσα στο τζιπ στο οποίο εντοπίστηκαν βρέθηκαν πέντε «ορφανά» κλειδιά. Σημειώνεται πως ήδη έχουν γίνει τέσσερις έρευνες σε σπίτια συγγενών τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επαφή των ατόμων είχε γίνει από κοινό γνωστό προερχόμενο από τους «Πυρήνες» μέσα από τη φυλακή, όταν η Αθανασοπούλου επισκεπτόταν την Πόλα Ρούπα στη φυλακή.

Την ίδια ώρα, εκτιμάται ότι είχαν τουλάχιστον δύο συνεργούς, κάτι που προκύπτει από τα ρούχα που βρέθηκαν μέσα στο κλεμμένο τζιπ. Οι Αρχές έχουν λάβει ήδη DNA από τα ρούχα, με στόχο να φτάσουν στα ίχνη τους.

Επίσης, το smartphone και τα τέσσερα ακόμη τηλέφωνα που ήταν σε πλήρη λειτουργία έχουν σταλεί στα Εγκληματολογικά, ώστε οι αστυνομικοί να διαπιστώσουν τα πρόσωπα με τα οποία βρισκόταν σε επαφή αλλά και ενέργειες που ετοίμαζαν και ίσως υπάρχουν στα αποθηκευμένα αρχεία των τηλεφώνων.

Στο «μικροσκόπιο» Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και κεντρική Πελοπόννησος

Στο στόχαστρο έχουν μπει συγκεκριμένα περιστατικά, όπως η ληστεία στην Ερυμάνθεια Αχαΐας στις 29 Αυγούστου, η επίθεση σε αστυνομικό στη Χαλκιδική τον Δεκέμβριο όπου τον έκλεισαν σε πορτ-μπαγκάζ αυτοκινήτου όταν προσπάθησε να βοηθήσει την 26χρονη φίλη του «τοξοβόλου» που είχε πέσει σε χαντάκι στον δρόμο Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής και πέντε ακόμη ληστείες που έχουν «άρωμα» τρομοκρατίας.

Όσον αφορά τη ληστεία στην Αχαΐα, εκτιμάται πως ο Μιχαηλίδης κατάφερε να αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150.000 ευρώ.

Την ίδια ώρα, ένα άγνωστο και περίεργο περιστατικό έρχεται στο φως της δημοσιότητας στο οποίο εμπλέκεται ο «τοξοβόλος» και τα ίχνη του φτάνουν μέχρι την Χαλκιδική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αστυνομικός είδε στην περιοχή ένα τζιπ σταματημένο και μια κοπέλα στην άκρη του δρόμου. Όταν σταμάτησε να δει τι συμβαίνει αλλά και να βοηθήσει την κοπέλα, εμφανίστηκαν μπροστά του κάποια άτομα τα οποία τον ακινητοποίησαν και αμέσως μετά μπήκαν στο τζιπ με την κοπέλα και εξαφανίστηκαν.

Το τζιπ βρέθηκε αργότερα πεταμένο σε χαράδρα στον Μπράλο Φθιώτιδας, «πλυμένο» με χλωρίνη, ωστόσο μέσα σε αυτό είχαν βρεθεί ίχνη DNA του «τοξοβόλου».


σχετικα αρθρα