current views are: 13

2 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση14:36

Μεγάλη επιχείρηση καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων σε Εξάρχεια- Κολωνάκι (εικόνες)

Κώστας Μπακογιάννης: Ο πολιτισμός της καθημερινότητας γίνεται πράξη

Δημοσίευση 14:36’

Κώστας Μπακογιάννης: Ο πολιτισμός της καθημερινότητας γίνεται πράξη

Για μία ακόμα Κυριακή συνεχίστηκαν από τον Δήμο Αθηναίων οι μεγάλες επιχειρήσεις καθαριότητας που πραγματοποιούνται για πρώτη φορά με τη χρήση ταυτόχρονα τόσων πολλών τεχνικών μέσων και επικεντρώνονται σε μία μόνο Δημοτική Κοινότητα. Σήμερα οι άνθρωποι της Διεύθυνσης Καθαριότητας χρησιμοποιώντας πέντε μεγάλα σάρωθρα και πέντε πλυστικά μηχανήματα ,καθάρισαν και έπλυναν δρόμους δυο πυκνοκατοικημένων περιοχών στην καρδιά της Αθήνας.

Η επιχείρηση έγινε από νωρίς το πρωί στα Εξάρχεια και στο Κολωνάκι που τις εργάσιμες μέρες οι δρόμοι είναι επιβαρυμένοι κυκλοφοριακά με αποτέλεσμα να είναι πάρα πολύ δύσκολη η πραγματοποίηση δράσεων τόσο μεγάλης έκτασης.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη Κυριακή που ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποιεί ανάλογη παρέμβαση καθώς είχαν προηγηθεί στην περιοχή της Κυψέλης στην 6η Δημοτική Κοινότητα και πριν από δυο εβδομάδες σε Μεταξουργείο, Βοτανικό , Πετράλωνα στην 3η Δημοτική Κοινότητα.

Μετά και από την σημερινή επιχείρηση στην 1η Δημοτική Κοινότητα, έχουν προγραμματιστεί Κυριακάτικες παρεμβάσεις και τις επόμενες εβδομάδες που είναι ανεξάρτητες από το καθημερινό πρόγραμμα καθαριότητας στις 129 γειτονιές της Αθήνας.

Οι δρόμοι που σαρώθηκαν σήμερα στην 1 η Δημοτική Κοινότητα, είναι:

ΒΑΣ.ΣΟΦΙΑΣ (ΚΟΚΚΑΛΗ ΕΩΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ)-ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ- ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΕΩΣ ΕΙΣΟΔΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ-ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ (ΕΥΖΩΝΩΝ ΕΩΣ ΙΑΣΙΟΥ)-Π. ΙΩΑΚΕΙΜ -ΡΑΒΙΝΕ-ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ-ΜΟΝ. ΠΕΤΡΑΚΗ(ΟΔΟΣ).
ΑΝ.ΠΟΛΕΜΟΥ-ΕΥΖΩΝΩΝ (ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ ΕΩΣ ΑΝ. ΠΟΛΕΜΟΥ)-ΣΟΥΗΔΙΑΣ-ΣΠΕΥΣΙΠΠΟΥ-ΓΛΥΚΩΝΟΣ-ΞΑΝΘΙΠΠΟΥ-ΞΕΝΟΚΡΑΤΟΥΣ- ΑΡΙΣΤΟΔΗΜΟΥ-ΠΑΤΕΡΑ-ΠΛΟΥΤΑΡΧΟΥ-ΡΙΖΑΡΗ (ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ ΕΩΣ ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ(ΔΕΞΙΑ-ΑΡΙΣΤΕΡΑ)-ΒΑΣ. ΚΩΝ/ΝΟΥ (ΡΙΖΑΡΗ ΕΩΣ ΣΚΟΥΖΕ)-ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ-ΒΑΣ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ -ΜΕΛΕΑΓΡΟΥ-ΑΡΑΒΑΝΤΙΝΟΥ
ΜΕΤΣΟΒΟΥ (ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ- ΠΑΤΗΣΙΩΝ)- ΑΣ. ΦΩΤΗΛΑ- ΣΚΥΛΙΤΣΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ- ΡΕΘΥΜΝΟΥ- ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ- ΒΑΣ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΖΑΙΜΗ ( ΜΕΤΣΟΒΟΥ-ΖΑΙΜΗ)- ΣΟΥΛΤΑΝΗ (ΣΤΟΥΡΝΑΡΗ- ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ) ΣΟΛΩΜΟΥ (ΜΠΟΤΑΣΗ- ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ)- ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ (ΜΠΕΝΑΚΗ- ΣΠ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ)- ΤΖΑΒΕΛΑ (ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ- ΕΜ. ΜΠΕΝΑΚΗ)Ζ. ΠΗΓΗΣ (ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ- ΣΟΛΩΝΟΣ)ΑΡΑΧΩΒΗΣ (Χ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ- ΠΛ. ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ)-ΜΕΤΑΞΑ (ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ- Ζ. ΠΗΓΗΣ)- ΚΩΛΕΤΤΗ (ΜΠΕΝΑΚΗ- Ζ. ΠΗΓΗΣ)
ΣΟΛΩΝΟΣ (ΚΑΝΑΡΗ-ΟΜΗΡΟΥ)- ΟΜΗΡΟΥ(ΣΚΟΥΦΑ- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ)- ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ(ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ- ΣΚΟΥΦΑ)- ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙΟΥ (ΣΚΟΥΦΑ- ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ) ΠΙΝΔΑΡΟΥ (ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ-ΣΚΟΥΦΑ)

«Αυτή η εικόνα καθιερώνεται και συνοδεύει τις Κυριακές στην Αθήνα. Αυτό που αλλάζει στην πρωτεύουσα είναι η αντίληψη για τον πολιτισμό της καθημερινότητας. Γίνεται πράξη, γίνεται αυτό που μπορούν να βιώσουν όλοι. Τις καθαρές γειτονιές, τον σεβασμό στην επιλογή τους να ζουν στην Αθήνα» τονίζει σε δήλωση του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.


σχετικα αρθρα