current views are: 5

14 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση10:22

Διαψεύδει ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου για επίταξη επιχείρησης δίπλα από τη νέα δομή: «Μόνος του ζήτησε να μεταφέρει τη βιοτεχνία του»

 Νέα καταγγελία για επίταξη

Δημοσίευση 10:22’

 Νέα καταγγελία για επίταξη

Χαμός επικράτησε με την αποκάλυψη της εκπομπής «Εκτός Γραμμής», ότι η περιφέρεια Σάμου επιτάσσει επιχείρηση που βρίσκεται δίπλα στη νέα δομή που χτίζεται.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης της, κ. Κρητικός, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δύο υπάλληλοι της Περιφέρειας πήγαν στο μαγαζί του και του ζήτησαν να βρει χώρο για να μετακομίσει. Από την πλευρά του πάντως, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης ξεκαθάρισε ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Ο συγκεκριμένος κύριος κάλεσε την υπηρεσία μου γιατί επιθυμούσε ο ίδιος να μεταφερθεί. Δεν έχει καμία σχέση με την επίταξη του χώρου. Αυτό που λέει δεν ισχύει. Ο κ. Κρητικός πήρε την υπηρεσία, το Ανάπτυξης και είπε ότι επιθυμεί να μεταφερθεί. Η υπηρεσία μου δεν εμπλέκεται με τις επιτάξεις», είπε στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής» με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Ο ίδιος ζήτησε στους υπαλλήλους να πάνε εκεί. Ο κ. Κρητικός έχει μπει σε ένα πρόγραμμα για να φτιάξει αυτήν την βιοτεχνία. Πήρε τηλέφωνο και είπε ότι επιθυμεί να φύγει από αυτόν τον χώρο. Όταν μπαίνεις σε ένα πρόγραμμα δεσμεύεσαι για κάποια πράγματα και για κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν κρίνει η υπηρεσία μου αν θα επιταχθεί, πήγαν εκεί οι υπάλληλοι για να τον βοηθήσουν γιατί θέλει να φύγει».

Σύμφωνα με τον κ. Κρητικό, όντως ο ίδιος είχε απευθυνθεί πριν από 15 μέρες στην υπηρεσία ανησυχώντας για την επίταξη και για να διερευνήσει την κατάσταση σε ποια ζώνη μπορεί να πάει κλπ.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι υπάλληλοι βρέθηκαν εκεί στα πλαίσια ενός τακτικού ελέγχου, ενώ ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης ξεκαθάρισε ότι η συζήτηση που έγινε ήταν σε φιλικό επίπεδο και όχι υπηρεσιακί.

Νέα καταγγελία για επίταξη

Ο Γιάννης Μαλαγάνης είναι επίσης κάτοικος Σάμου, ο οποίος διαθέτει μονάδες θερμοκηπίων στην περιοχή που ετοιμάζεται η νέα δομή.

«Αντιπροσωπεύω τη μερίδα των νέων επιστημόνων που επιμένουν να ζουν στα ακρτικά νησιά. Είμαστε γεωπόνοι εγώ και η σύζυγός μου, διατηρούμε κατάστημα για φυτά και αποφασίσαμε να επεκταθούμε και στο φυτωριακό κομμάτι.

Βρίσκουμε αντιμέτωπη τη πολιτεία και η επίταξη είναι το κερασάκι στην τούρτα. Μας λένε για επίταξη χώρου που δεν είναι χωράφια ή βοσκοτόπια. Έχουν γίνει επενδύσεις, ισοπεδώσεις και περιφράξεις. Δεν είναι εγκαταλελειμμένες εκτάσεις» τόνισε στο «Εκτός Γραμμής».

 

 


σχετικα αρθρα