current views are: 9

9 Αυγούστου 2017
Δημοσίευση16:56

Αλόννησος: Ούτε ίχνος του 30χρονου που εξαφανίστηκε πριν ένα χρόνο – Τι δηλώνει η μητέρα του στο Newpost

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, από την παραλία Βότση, στην Αλόννησο.

Δημοσίευση 16:56’

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, από την παραλία Βότση, στην Αλόννησο.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη μυστηριώδη εξαφάνιση του 30χρονου Γιώργου Καραμιχαηλίδη, από την παραλία Βότση, στην Αλόννησο. Οι έρευνες σε θάλασσα και ξηρά έχουν αποβεί άκαρπες – έχουν βρεθεί μόνο κάποια ρούχα του νεαρού και η μητέρα του, μέσω του newpost, κάνει έκκληση στις αρχές να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια της αναζήτησης.

«Δεν ξέρω αν πρέπει να τον κλάψω, αν είναι κάπου ζωντανός. Πρέπει να συνεχιστούν οι έρευνες, δεν μπορεί να έχει εξαφανιστεί έτσι ένα παιδί με ύψος σχεδόν δυο μέτρα. Αν είχε πνιγεί, κάπου θα είχε βγει το σώμα του», λέει η Ματούλα Κοτρώτσιου. «Εγώ ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί, νομίζω ότι είναι στις Βρυξέλλες και τον περιμένω να έρθει για διακοπές», καταλήγει.

Ο νεαρός που κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στο Βέλγιο, όπου ζούσε με τη νεαρή σύντροφό του. Με την κοπέλα ήρθαν στην Ελλάδα για διακοπές τον Αύγουστο του 2016. Στις 30 του ίδιου μήνα, έφτασαν στην Αλόννησο.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο νεαρός έφτασε με τη φίλη του στο λιμάνι «Πατητήρι» της Αλοννήσου, με το δελφίνι. Η κοπέλα κατέβηκε από το σκάφος, όχι όμως και ο 30χρονος. Η νεαρή φίλη του ειδοποίησε τους λιμενικούς ότι ο σύντροφός της έμεινε στο πλοίο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ψάχνοντας τους χώρους με τη βοήθεια του πληρώματος οι λιμενικοί τον εντόπισαν «κρυμμένο πίσω από τα καθίσματα».

Το ίδιο βράδυ, κι ενώ είχε πια κατέβει στην Αλόννησο με τη φίλη του, ο νεαρός έφυγε από το δωμάτιο, λέγοντάς της ότι θέλει να πάρει λίγο αέρα. Αυτό έγινε στις 21:15 το βράδυ της 30ης Αυγούστου 2016.

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες μαρτυρίες, ο Γιώργος προσπάθησε να κλέψει ένα αλιευτικό που βρισκόταν στο τέλος της μαρίνας και τότε, σύμφωνα με καταθέσεις, τον είδαν δύο ψαράδες, που επέστρεφαν από την πρώτη τους ψαριά και ειδοποίησαν το Λιμενικό και τον ιδιοκτήτη του αλιευτικού για να δηλώσουν την κλοπή.

Σύμφωνα με τα όσα κατατέθηκαν, ο Γιώργος θέλησε να επιβιβαστεί στο δικό τους σκάφος, τους πέταξε το σακίδιό του και τους πρόσφερε αμοιβή για να τον πάρουν μαζί τους. Κατά τα λεγόμενα των δύο ψαράδων, όταν αυτός προσπάθησε να ανέβει στο φουσκωτό τους, εκείνοι τον απώθησαν, πετώντας και την τσάντα του στο νερό.

Κατόπιν, ο Γιώργος έφυγε κολυμπώντας μες στη θάλασσα βγαίνοντας από το λιμενοβραχίονα του κόλπου, παρατώντας το σακίδιο του να επιπλέει. Οι ψαράδες δεν τον ακολούθησαν.

Ύστερα από 20 λεπτά, κατέφτασε ο λιμενάρχης από ξηράς, ο οποίος με τους ψαράδες και του δικό τους φουσκωτό, ερεύνησε την περιοχή εκτός του κόλπου και κατά μήκος της εξωτερικής πλευράς του λιμενοβραχίονα χωρίς αποτέλεσμα.

Μήνυση στους ψαράδες

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του 30χρονου, Σπύρο Δεσύλλα, η προσπάθεια των ψαράδων να τον απωθήσουν από το φουσκωτό, επισύρει κατηγορίες για έκθεση ατόμου σε κίνδυνο. «Ο νόμος λέει ότι, αν δεις άνθρωπο στη θάλασσα, ή θα τον βοηθήσεις ή – αν για κάποιους λόγους φοβάσαι -θα καλέσεις το λιμενικό. Οι δυο ψαράδες δεν έκαναν τίποτα από τα δύο και δεν ξέρουμε τον τρόπο που τον “απώθησαν”, όπως λένε. Δεν ξέρουμε αν απλώς τον έσπρωξαν ή αν τον χτύπησαν κι έχασε τις αισθήσεις του. Έχουμε υποβάλει μήνυση κατά των ψαράδων και κατά παντός υπευθύνου. Έχουμε ζητήσει αναπαράσταση και να πάνε τα ρούχα του στο εγκληματολογικό. Επίσης έχουμε ζητήσει ειδική ομάδα ερευνητών από το λιμενικό να ερευνήσουν το βυθό. Η εισαγγελέας έδωσε εντολή για προκαταρκτική στο λιμεναρχείο της Σκιάθου. Όταν επέστρεψε η δικογραφία στην εισαγγελία, έκρινε ότι χρειάζεται περαιτέρω προανάκρισης και την έστειλε στην ασφάλεια Βόλου».

Τα ευρήματα της έρευνας

Ενώ δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του 30χρονου, την πρώτη ημέρα των ερευνών βρέθηκαν κάποια από τα ρούχα και τα προσωπικά του αντικείμενα. Δύο υπάλληλοι του λιμενικού βρήκαν τη βρεγμένη τσάντα του , ενώ η φίλη του βρήκε ένα παπούτσι να επιπλέει έξω από τον αριστερό λιμενοβραχίονα της Βότση.

Οι Αρχές του νησιού (Αστυνομία, Πυροσβεστική) με επικεφαλής της επιχείρησης το Λιμενικό Σταθμό Αλοννήσου από τις 6 το πρωί με το πρώτο φως ξεκίνησαν έρευνες από ξηράς και θάλασσας και με τη βοήθεια εθελοντών δυτών τις πρώτες δυο μέρες βρέθηκαν τα ρούχα του στο βυθό της θάλασσας μέχρι και το εσώρουχο. Τα μόνα που δεν βρέθηκαν είναι το δεύτερο παπούτσι και το πορτοφόλι του.


σχετικα αρθρα