current views are: 13

5 Ιουνίου 2018
Δημοσίευση13:29

Αναβρασμός στην Άμφισσα μετά τη δολοφονία της 13χρονης Ρομά

Ο 34χρονος  επιχειρηματίας φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας διαφεύγει της σύλληψης

Δημοσίευση 13:29’

Ο 34χρονος  επιχειρηματίας φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας διαφεύγει της σύλληψης

«Καζάνι» που βράζει θυμίζει η Άμφισσα μετά τον θάνατο της 13χρονης Ρομά από σφαίρα το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το tvstar.gr, οι Ρομά υποστηρίζουν ότι ο φερόμενος δράστης  μετά από τον διαπληκτισμό τους έξω από τον καταυλισμό, κατευθύνθηκε προς το χωριό προσήλιο, πήρε την καραμπίνα που κατείχε, επέστρεψε στο σημείο και άρχισε να πυροβολεί από απόσταση κατά του οικισμού με αποτέλεσμα μία αδέσποτη σφαίρα να βρει στο κεφάλι το 13χρονο κορίτσι  και να τραυματίσει έναν άνδρα στο πόδι.
Ο 34χρονος  επιχειρηματίας φερόμενος ως δράστης της δολοφονίας διαφεύγει της σύλληψης ενώ ενισχύονται οι αστυνομικές δυνάμεις της Φωκίδας υπό το φόβο των αντιποίνων.
Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας κατά την διάρκεια συμπλοκής μεταξύ ενηλίκων.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Νewpost, αρχικά, είχε γίνει γνωστό πως ο θανάσιμος τραυματισμός του παιδιού ήταν αποτέλεσμα συμπλοκής μεταξύ Ρομά, κάτι που δεν ίσχυε. Επίσης ανώτατες πηγές της ΕΛ.ΑΣ απέρριψαν την περίπτωση ο 35χρονος να προχώρησε στα «τυφλά πυρά» σε ένδειξη οργής λόγω διάρρηξης του σπιτιού του, καθώς δεν υπάρχει καμιά αναφορά στο αστυνομικό τμήμα για κάτι τέτοιο.
 
Σημειώνεται ότι, μετά την πράξη του ο δράστης απομακρύνθηκε από το σημείο. Το όχημά του εντοπίστηκε καμένο  στην επαρχιακή οδό Άμφισας-Βίνιανης, πιθανότατα απο Ρομά που τον καταδίωξαν.
 
Ο θάνατος της 13χρονης προκάλεσε σοκ με αποτέλεσμα οι Ρομά της περιοχής έχουν βγει εξαγριωμένοι στους δρόμους φωνάζοντας και απειλώντας. Μάλιστα ως αντίποινα έσπασαν το κατάστημα και το σπίτι του επιχειρηματία.
 
Εκείνο που προβληματίζει ιδιαίτερα τους αρμόδιους είναι μία «συγκέντρωση πολιτών» που προγραμματίζεται για τις 7 το απόγευμα χωρίς ωστόσο κανείς να γνωρίζει ποιος τη συγκαλεί και με ποια αφορμή και κυρίως με ποιο προσανατολισμό. Σχεδόν όλα τα δημόσια κτίρια στην Άμφισσα παραμένουν φρουρούμενα και η Αστυνομική Διεύθυνση έχει ενισχυθεί ήδη με διμοιρίες αστυνομικών από τους γειτονικούς νομούς.

Διαβάστε επίσης: 

Σοκ από την εκτέλεση ανήλικης στην Άμφισσα – Αναζητείται ο δράστης 

►Νεκρή 13χρονη σε συμπλοκή στην Άμφισσα – Επεισόδια με ρομά στην πόλη


σχετικα αρθρα