current views are: 9

20 Αυγούστου 2018
Δημοσίευση08:19

Μόνο στο Newpost: Χωρίς ασθενοφόρο τη νύχτα η Κάλυμνος – Έληξαν οι συμβάσεις των τραυματιοφορέων

Οι νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράφουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Νοέμβριο

Δημοσίευση 08:19’

Οι νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράφουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Νοέμβριο

«Δυστυχώς δεν υπάρχει βάρδια τραυματιοφορέων για να σε παραλάβει από το σημείο του ατυχήματος». Αυτή την απάντηση έλαβε στις 5:30 τα ξημερώματα της Δευτέρας ένας οδηγός, το όχημα του οποίου εξετράπη και κάλεσε το κέντρο υγείας στην Κάλυμνο, προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Ο άτυχος άνδρας είχε τραυματιστεί ευτυχώς ελαφρά και μετέβη στο νοσοκομείο με ίδια μέσα, τι θα συμβεί όμως σε μια πιο σοβαρή περίπτωση; Με αυτή την αγωνία ζουν κάτοικοι και παραθεριστές στο ακριτικό νησί, καθώς λόγω της λήξης των συμβάσεων των τραυματιοφορέων, πλέον τα πληρώματα του ΕΚΑΒ καλύπτουν μόνο τις ώρες 7-3 και 3-11 το βράδυ, λόγω υποστελέχωσης.

Οι νέες συμβάσεις αναμένεται να υπογράφουν, καλώς εχόντων των πραγμάτων, τον Νοέμβριο. Για το θέμα έχουν ενημερωθεί τόσο ο δήμαρχος του νησιού όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, ο οποίος προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Μεχρι αυτό να γίνει, οι κάτοικοι του νησιού θα προσεύχονται να μην παραστεί η ανάγκη να μεταβούν στο νοσοκομείο τις νυχτερινές ώρες με ασθενοφόρο και να παίξουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Η λήξη των συμβάσεων των δύο τραυματιοφορέων συμπίπτει με μια χρονική στιγμή που ο πληθυσμός στο νησί έχει διπλασιαστεί λόγω των καλοκαιρινών διακοπών. Πλέον, τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στελεχώνουν πέντε άτομα τα οποία δεν μπορούν να καταρτίσουν πλήρες πρόγραμμα.


σχετικα αρθρα