current views are: 7

18 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση15:38

Κύμα κακοκαιρίας σαρώνει τη χώρα – Πού χρειάζονται αλυσίδες και ποια σχολεία θα μείνουν κλειστά

Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά

Δημοσίευση 15:38’

Ποιες περιοχές ντύθηκαν στα λευκά

Χειμερινό είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή σε όλη τη χώρα με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις.

Απαραίτητη σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από τους οδηγούς οχημάτων, λόγω των χιονοπτώσεων των τελευταίων ωρών. Πολλοί δρόμοι έχουν κλείσει για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες αλυσίδες, ενώ και για αυτούς που διαθέτουν συνίσταται μεγάλη προσοχή στην κίνηση.

Για το νομό Τρικάλων, σύμφωνα με τη Διεύθυνση αστυνομίας Τρικάλων η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

1) Ε.Ο. Τρικάλων – ‘Αρτας (από 22ο χλμ έως 75ο χλμ.)

2) Επ.Ο Πύλης – Μεσοχώρας (από 4ο χλμ έως 55ο χλμ)

3) Επ.Ο Καλαμπάκας – Ασπροποτάμου (από 35ο χλμ. έως 68ο χλμ.)

4) Επ. Οδικό δίκτυο Δήμου Καλαμπάκας (των Δ.Δ. Χαλικίου, Ανθούσας, Κατάφυτου, Καλλιρόης, Στεφανίου, Κρανιάς, Πολυθέας, Μηλιάς)

5) Ε.Ο. Τρικάλων – Ιωαννίνων (από 41ο χλμ. έως 65ο χλμ. – κόμβο Μαλακασίου έως Δ.Δ. Παναγιάς Καλαμπάκας)

Για το νομό Καρδίτσας και σύμφωνα με στοιχεία της Διεύθυνσης αστυνομίας Καρδίτσας, συνιστάται η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα παρακάτω σημεία:

1) Επ.Ο. Καρδίτσας – ‘Αρτας (από 38ο έως 52ο χλμ.- Θέση «Δρακότρυπας» έως Δ.Δ. Αργιθέας Καρδίτσας)

2) Επ.Ο. Μουζακίου – Στεφανιάδας (από 7ο έως 29ο χλμ.- στροφές Πευκόφυτου έως Δ.Δ. Βλασίου)

3) Επ.Ο. Κέδρου – Ρεντίνας -Καρπενησίου (από 46ο έως 62ο χλμ. – Θέση «ΖΑΧΑΡΑΚΗ»)

4) Επ.Ο. Μουζακίου – Λίμνης Ν. Πλαστήρα (από 8ο έως 13ο χλμ. – Δ.Δ. Κρυοπηγής έως Δ.Δ. Κερασιάς Καρδίτσας)

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες στην Κ. Μακεδονία

Προβλήματα από την επέλαση της κακοκαιρίας παρουσιάζονται σε διάφορες περιοχές της λόγω των χιονοπτώσεων και των θυελλωδών ανέμων.

Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα κυρίως του επαρχιακού οδικού δικτύου της Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, για τον νομό Ημαθίας, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα που κινούνται σε τμήματα της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονίκης – Βέροιας- Κοζάνης, στην επαρχιακή οδό Βέροιας-Σελίου, καθώς και στις δημοτικές οδούς Νάουσας / 3-5 Πηγαδιών και Νάουσας-Σελίου.

Κοζάνη: Κλειστά σχολεία σε Γρεβενά, Τσοτύλι και Πεντάλοφο

Με απόφαση του Δημάρχου Γρεβενών Γιώργου Δασταμάνη την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου δεν θα λειτουργήσουν λόγω της χιονόπτωσης και των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή. Επίσης εξ αιτίας της χιονόπτωσης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία στο Τσοτύλι και τον Πεντάλοφο της Π.Ε. Κοζάνης μετά από ανακοίνωση του δημάρχου Βοϊου Δημήτρη Λαμπρόπουλου.

Έντονη χιονόπτωση στα Ιωάννινα

Αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης και παγετού απαιτούνται, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας Ηπείρου, σε ορεινά σημεία του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου στον Νομό Ιωαννίνων. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση για ενημέρωση των οδηγών, αναφέρεται πως αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται :

– στην Εγνατία Οδός, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο, δηλαδή από το Μέτσοβο έως την Παναγιά,

– στα ορεινά χωριά του πρώην δήμου Μαστοροχωρίων, στην Κόνιτσα,

– στο Μέτσοβο και το ορεινό επαρχιακό δίκτυο του ομώνυμου Δήμου.

Επίσης, έχει απαγορευθεί προσωρινά η κυκλοφορία φορτηγών με ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων, από το 108ο χιλιόμετρο έως το 121ο χιλιόμετρο της Εγνατίας Οδού, από το Μέτσοβο έως την Παναγιά.

Χιόνισε και στη Φθιώτιδα

Στη Ράχη Τυμφρηστού το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 10 πόντους, ενώ πολύ χιόνι έχει πέσει κοντά στο τούνελ, αλλά και προς Κρίκελο και Δομνίστα.

Το ορεινό δίκτυο του νομού Ευρυτανίας έχει καταστεί απροσπέλαστο, με το χιόνι στην ε.ο. Φουρνά – Καρδίτσα να έχει φτάσει τους 60 πόντους!

Τα συνεργεία της Περιφέρειας με τα μηχανήματα έχουν ριχτεί στη μάχη από τη νύχτα και μέχρι αυτή την ώρα επιχειρούν για να καθαρίσουν τους δρόμους.

Όπως αναφέρει το lamiareport.gr αλυσίδες χρειάζονται οι οδηγοί που κινούνται από και προς Καρπενήσι, από τη Ράχη και μετά, αλλά και κοντά στη σήραγγα.

Με αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία επίσης προς Κρίκελο, προς Βράχο και φυσικά προς το χιονοδρομικό στο Βελούχι.

 


σχετικα αρθρα