current views are: 6

29 Νοεμβρίου 2018
Δημοσίευση16:51

Πηνελόπη: Δεμένα πλοία, χιόνια και χιλιάδες κεραυνοί

Σταμάτησαν τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Δημοσίευση 16:51’
κακοκαιρία

Σταμάτησαν τα δρομολόγια από Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ψυχρή φάση του μετεωρολογικού συστήματος «Πηνελόπη», δίνοντας σημαντικά ύψη βροχής στα ανατολικά τμήματα της χώρας και το Αιγαίο, χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά, καθώς και θυελλώδεις βόρειους ανέμους στα ανατολικά, που φτάνουν μέχρι τα 10 μποφόρ.

Λόγω της έντασης των ανέμων απαγορεύτηκε ο απόπλους από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Για τον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Ρίο – Αντίρριο, Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Αρκίτσα – Αιδηψός, Πρίνος Καβάλας – Θάσος, Κεραμωτή – Λιμένας Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Μέχρι τις 3 το απόγευμα της Πέμπτης, το σύστημα ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών είχε καταγράψει 10.000 κεραυνούς λόγω της «Πηνελόπης»

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στην Πάρνηθα, ενώ από το πρωί το «έστρωσε» σε Τρίκαλα, Φλώρινα, Πήλιο και πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (Περτούλι, Ελάτη, Λίμνη Πλαστήρα, Πισοδέρι, Νεραϊδοχώρι Τρικάλων, Xάνια Πηλίου, Νυμφαίο, Σαμοθράκη). Στυα λευκά ντύθηκαν και τα Χανιά.

Στην ορεινή περιοχή του Πηλίου στη Μαγνησία, τα εκχιονιστικά της περιφέρειας βγήκαν στους δρόμους, όπου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας Κολυνδρίνη Δωροθέα σημείωσε πως από την περιοχή του Σανατορίου μέχρι το Καράβωμα στο Πήλιο το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 εκατοστά, ενώ έξι αλατιέρες επιχειρούν αυτές τις ώρες σε διάφορα σημεία.

Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων και στον επαρχιακό δρόμο Βόλου – Ζαγοράς

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας έχει υπάρξει διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονιού στον επαρχιακό δρόμο Κισσού – Χανίων (δρόμος χιονοδρομικού κέντρου) και η κίνηση γίνεται από εναλλακτική διαδρομή. Με αλυσίδες η κίνηση και στον στον επαρχιακό δρόμο Χανίων – Δράκειας.


σχετικα αρθρα