current views are: 14

3 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση09:50

Καλάβρυτα: Στην τελική ευθεία η ταινία για το Ολοκαύτωμα

Εντατικά γυρίσματα για την ταινία «Echoes of the Past» με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο και σεναριογράφο-συμπαραγωγό τον Δημήτρη Κατσαντώνη.

Δημοσίευση 09:50’

Εντατικά γυρίσματα για την ταινία «Echoes of the Past» με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο και σεναριογράφο-συμπαραγωγό τον Δημήτρη Κατσαντώνη.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται τα γυρίσματα για την ταινία «Echoes of the Past» με σκηνοθέτη τον Νικόλα Δημητρόπουλο και σεναριογράφο-συμπαραγωγό τον Δημήτρη Κατσαντώνη με θέμα το το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ΩΡΑ των ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ», από τις 14 Νοεμβρίου τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν σε Άμφισσα και Γαλαξίδι, ενώ ακολουθούν τα γυρίσματα, στις εγκαταστάσεις του παλιού αεροδρομίου στο Ελληνικό. Εκεί έχει στηθεί το σκηνικό με το Σχολείο των Καλαβρύτων. Για τα γυρίσματα στο Ελληνικό έχει δημιουργηθεί ένα πιστό αντίγραφο του Σχολείου Καλαβρύτων (σημερινό Μουσείο).

Στις 12 Δεκεμβρίου τα συνεργεία και οι ηθοποιοί αναμένεται να βρεθούν στα Καλάβρυτα, ενώ στις 14 Δεκεμβρίου αρχίζουν τα γυρίσματα στο Σοποτό και το Λειβάρτζι. Στο Λειβάρτζι θα διαρκέσουν μία ημέρα, ενώ στο Σοποτό περίπου πέντε ημέρες. 

Εκεί θα είναι βρεθούν αρκετοί ηθοποιοί όπως ο Tomas Arana, ο Γιώργος Βογιατζής, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Δανάη Σκιάδη και ο Νικόλας Παπαγιάννης. 

Οι ηθοποιοί και οι ρόλοι

Στην ταινία θα πρωταγωνιστούν, η όμορφη πρωταγωνίστρια Αστρίντ Ρος, ο κάτοχος τριών Χρυσών Σφαιρών Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν και η γνωστή κυρίως από την τηλεόραση Αλις Κρίγκε, ο Τόμας Αράνα και φυσικά, ο Μαξ φον Σίντοφ που αγαπά την Ελλάδα και δέχθηκε να συμμετάσχει με μικρότερη από τη συνηθισμένη του αμοιβή. Έλληνες ηθοποιοί Εκτός από τους ξένους, στην ταινία συμμετέχουν ακόμα Έλληνες ηθοποιοί. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν η Μαρία Αλιφέρη, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Δανάη Σκιάδη και ο Νικόλας Παπαγιάννης. 

Ο Μαχ Φον Σίντοφ υποδύεται τον Έλληνα Νικόλα Ανδρέου έναν ηλικιωμένο συγγραφέα, ο οποίος της διηγείται το πώς επέζησε από τα μαρτυρικά Καλάβρυτα». Ο Ρίτσαρντ Τσάμπερλεϊν υποδύεται τον Γερμανό Αξιωματικό που συναντά μετά από πολλές δεκαετίες τον Έλληνα διασωθέντα Νικόλα Ανδρέου (Μαχ φον Σίντοφ), ενώ η Αλις Κρίγκε, υποδύεται την γερμανίδα δικηγόρο και ο Τόμας Αράνα τον σταρτηγό Λε Σουίρ.

Όλοι τους παίρνουν μέρος στο ιστορικό κομμάτι της ταινίας, το οποίο αποτελεί και τη μεγαλύτερη πρόκληση για τον σκηνοθέτη. «Δεν έχει γυριστεί άλλη ταινία μυθοπλασίας με το συγκεκριμένο περιεχόμενο. Κάναμε μεγάλη έρευνα και προετοιμασία, ωστόσο η απόλυτη πιστότητα στην εποχή είναι δύσκολη· πολλές φορές δεν ταιριάζει και κινηματογραφικά και τότε έχεις να πάρεις αποφάσεις. Το καλό είναι πως το σενάριο επικεντρώνεται σε ένα θέμα. Πολλές φορές στην Ελλάδα προσπαθούμε να χωρέσουμε σε μια ιστορική ταινία τα πάντα: κατοχή, εμφύλιο, χούντα κ.ο.κ. Η στόχευση είναι πιο αποτελεσματική», λέει χαρακτηριστικά ο Νικόλας Δημητρόπουλος.

«Το φιλμ αναμένεται να είναι έτοιμο περίπου την άνοιξη του 2019 και οι δημιουργοί του, όπως μας είπαν, έχουν φεστιβαλικές φιλοδοξίες», πρόσθεσε ο σκηνοθέτης της πολυαναμενόμενης ταινίας.

Ντ. Μ.

Με πληροφορίες από «Ώρα των Καλαβρύτων» και kalavrytanews.com


σχετικα αρθρα