current views are: 1

24 Ιουνίου 2019
Δημοσίευση23:30

Τουρκικό ενδιαφέρον για επενδύσεις σε έργα υποδομών στη Σερβία

Κοινή πεποίθηση είναι πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων

Δημοσίευση 23:30’
αρθρο-newpost

Κοινή πεποίθηση είναι πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσης των διμερών σχέσεων

Τρόπους συνεργασίας και υλοποίησης επενδυτικών σχεδίων, με έμφαση στον τομέα των υποδομών στη Σερβία εξέτασαν, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν, η αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Κατασκευών, Μεταφορών και Υποδομών, Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς και ο επικεφαλής της τουρκικής Eximbank, Ενις Γκιουλτεκίν.

Η κ. Μιχαΐλοβιτς χαρακτήρισε εξαιρετικό το επίπεδο των διμερών σχέσεων και εξέφρασε την πεποίθηση πως υπάρχει περιθώριο περαιτέρω βελτίωσής τους. Σύμφωνα με όσα υπογραμμίζονται σε σχετική ανακοίνωση, η κ. Μιχαΐλοβιτς είπε ότι η Σερβία έχει, ήδη, συνεργασία με τουρκικές επιχειρήσεις σε έργα υποδομών, ιδίως στον τομέα των οδικών μεταφορών. Πρωταγωνιστικό “ρόλο” στη λίστα των προαναφερόμενων έργων έχει ο αυτοκινητόδρομος Βελιγράδι – Σαράγεβο, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Ο κ. Γκιουλτεκίν ανέφερε πως η Eximbank ενδιαφέρεται για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στη Σερβία και για την επίτευξη αυτού του στόχου πρόκειται να διοργανώσει συνάντηση επιχειρηματιών από τις δύο χώρες. “Η Σερβία αναπτύσσεται και επιθυμούμε να στηρίξουμε έργα στη χώρα” σημείωσε ο κ. Γκιουλτεκίν.


σχετικα αρθρα