current views are: 1

7 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση08:48

Αυτοκτονία 14χρονου: Το δράμα που βίωνε και τα αναπάντητα ερωτήματα για την τραγωδία

Λύγισε υπό το βάρος της κακομεταχείρισης και έβαλε τέλος στη ζωή του το παιδί

Δημοσίευση 08:48’
αρθρο-newpost

Λύγισε υπό το βάρος της κακομεταχείρισης και έβαλε τέλος στη ζωή του το παιδί

Στο πένθος βυθίστηκε η Κύπρος μετά την αυτοκτονία σοκ 14χρονου που λύγισε υπό το βάρος της κακομεταχείρισης που φέρεται να βίωνε στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Πριν από λίγο καιρό μάλιστα τα πράγματα έγιναν ακόμα δυσκολότερα για το παιδί αφού η μητέρα του έφυγε από το σπίτι εγκαταλείποντας τον σύζυγο και τα παιδιά της.

Η οικογένεια του 14χρονου έβγαζε το ψωμί της κυρίως με αγροτοκτηνοτροφικές εργασίες στις οποίες βοηθούσε και ο έφηβος.

Παρότι το παιδί επιθυμούσε να πηγαίνει – όπως και τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του – στο σχολείο αυτό ήταν αδύνατο. Το παιδί εργάζονταν σκληρά με αποτέλεσμα να κάνει πολλές απουσίες.

Αμείλικτα ερωτήματα

Τα τρία ανήλικα παιδιά διέμεναν με τον πατέρα τους στην μικρή κοινότητα λίγο έξω από το κέντρο της Λευκωσίας ενώ τον τελευταίο καιρό η μητέρα τους διέμενε σε άλλο χωριό, στο πατρικό της και πάλι, στην Επαρχία Λευκωσίας. Η περίπτωση απασχόλησε και τις Υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας, οι οποίες μάλιστα είχαν εμπλοκή με έναν εκ των δυο γονέων μέσα στον περασμένο μήνα. Οι συνθήκες διαβίωσης των τριών παιδιών, που χαρακτηρίζονται τουλάχιστον τριτοκοσμικές, ήταν γνωστές στις γύρω κοινότητες.

Πληροφορίες του SigmaLive αναφέρουν ότι ο 14χρονος μαθητής, δεν θα πήγαινε σχολείο αφού θα έπρεπε, όπως του είχαν πει από το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, «να συνεισφέρει οικονομικά στην οικογένεια και να ασχοληθεί με τις κτηνοτροφικές εργασίες προκειμένου να ταΐσει τα δυο μικρότερα αδέλφια του». Η θέση της οικογένειας, σαφώς και έβρισκε αντίθετο τον 14χρονο μαθητή ο οποίος ήθελε να συνεχίσει την φοίτησή του στο σχολείο.

Σήμερα, στον ιερό ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου στην Κοκκινοτριμιθιά, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στο άτυχο αγγελούδι. Παράκληση είναι αντί στεφάνων όπως γίνουν εισφορές για την οικογένεια.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο το πρωί του Σαββάτου η Λήδα Κουρσουμπά τόνισε ότι εγείρονται πολλά ερωτηματικά τα οποία σαφώς και θα πρέπει να απαντηθούν μέσα απ΄ τις έρευνες που πρέπει να διεξαχθούν με σεβασμό στη μνήμη του παιδιού. Η απελθούσα Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού ανέφερε ότι σύμφωνα και με αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας οι υπηρεσίες ευημερίας είχαν γνώση της συγκεκριμένης κατάστασης.

Αυτό που πρέπει να απαντηθεί τόνισε είναι το αν και εφόσον γνώριζαν τότε γιατί δεν απέτρεψαν και γιατί δεν έτυχε στήριξης η οικογένεια. «Πρέπει να ζητηθούν ευθύνες», υπογράμμισε η κ.Κουρσουμπά. «Θα πρέπει να ερευνηθεί τι είχε γίνει και αν μπορούσε να προληφθεί», συμπλήρωσε ενώ πρόσθεσε ότι και δική της ενημέρωση λέει ότι ήταν γνωστή περίπτωση.

 


σχετικα αρθρα