current views are: 1

5 Σεπτεμβρίου 2019
Δημοσίευση01:30

Παρουσίαση των δυνατοτήτων του νέου Nissan JUKE

Σχεδόν ένα εκατομμύριο JUKE να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Δημοσίευση 01:30’
αρθρο-newpost

Σχεδόν ένα εκατομμύριο JUKE να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους

Το ολοκαίνουριο Nissan JUKE επαναπροσδιορίζει την κατηγορία των compact crossovers με ισχυρή προσωπικότητα, υψηλότερες επιδόσεις και πρωτοποριακές τεχνολογίες. Έχοντας θέσει ψηλά τον πήχη, εδώ και σχεδόν μια δεκαετία, μέσω της ξεχωριστής προσωπικότητάς του, η επόμενη γενιά ήρθε για να «ανακατέψει» και πάλι τα νερά της κατηγορίας του. Απολαυστικό στην οδήγηση, προσφέρει νέα επίπεδα από πλευράς επιδόσεων και τεχνολογιών, με το «μανδύα» ενός εντυπωσιακού και ακόμα πιο άνετου πλαισίου crossover.

Με σχεδόν ένα εκατομμύριο JUKE να κυκλοφορούν στους ευρωπαϊκούς δρόμους, το μοντέλο φαίνεται ότι ανταποκρίθηκε στο έπακρο στις απαιτήσεις των Ευρωπαίων αγοραστών, χάρη στον ξεχωριστό σχεδιασμό του. Η επόμενη γενιά του JUKE, η οποία παρουσιάστηκε σήμερα σε Λονδίνο, Παρίσι, Μιλάνο, Βαρκελώνη και Κολωνία, έρχεται για να προσελκύσει τους Ευρωπαίους οδηγούς που εκτιμούν το σχεδιασμό, την τεχνολογία και τις επιδόσεις, σε συνδυασμό με την πρακτικότητα, στην κατηγορία των crossovers. Με το ProPILOT και την κορυφαία συνδεσιμότητα, το JUKE φέρνει το Nissan Intelligent Mobility, το όραμα της Nissan για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα κινούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

Το μοντέλο επιστρέφει για να θέσει νέα πρότυπα στην κατηγορία B-crossover με μεγαλύτερες διαστάσεις, εντυπωσιακές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών και σχεδίαση αιωρούμενης οροφής τύπου coupe. Εξοπλισμένο με πλήρη τεχνολογία LED, το τελευταίο JUKE διατηρεί τους χαρακτηριστικούς κυκλικούς προβολείς με τη νέα υπογραφή σχήματος Y, που συμπληρώνουν τη μάσκα V-Motion της Nissan.

Έγινε, επίσης, πιο ευρύχωρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους, με το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών να έχει αυξηθεί κατά 5,8 εκατοστά και για τα κεφάλια αντίστοιχα κατά 1,1 εκατοστά. Ο χώρος αποσκευών είναι κατά 20% μεγαλύτερος φτάνοντας τα 422 λίτρα. Το αναδιαμορφωμένο εσωτερικό προσφέρει στιλ και άνεση, ενισχυμένο από τη βελτιωμένη θέση του οδηγού, την αυξημένη πίσω ευρυχωρία και τον πιο φιλικό προς τον χρήστη έλεγχο των λειτουργιών, αλλά και της αποθήκευσης. Τα νέα, μαλακής αφής υλικά στο ταμπλό, στις επενδύσεις των θυρών και στο πάτωμα, προσφέρουν μια αίσθηση ασυναγώνιστης ποιότητας.

Με μεγαλύτερες διαστάσεις (μήκος 4.210 χιλιοστά, ύψος 1.595 χιλιοστά και πλάτος 1.800 χιλιοστά) προσφέρει μεγαλύτερη ευρυχωρία. Το μοντέλο παρέμεινε συμπαγές και έγινε ελαφρύτερο κατά 23 κιλά. Χάρη στον υψηλής αντοχής χάλυβα, το νέο μοντέλο διαθέτει πιο άκαμπτη πλατφόρμα που προσφέρει καλύτερη σταθερότητα, απόδοση, δυνατότητες κατευθυντικότητας στις στροφές, καθώς και νέα επίπεδα εμπιστοσύνης και ελέγχου.

Η «ψυχή» του μοντέλου είναι ένας άκρως αποδοτικός, τρικύλινδρος, υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1 λίτρου DIG-T, με ισχύ 117 ίππων. Είναι διαθέσιμο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ή εναλλακτικά με ένα σπορ κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (DCT) 7 ταχυτήτων με paddles, καθώς και με έναν επιλογέα τρόπου οδήγησης (Eco, Standard, Sport). Έτσι ο οδηγός του θα μπορεί να επιλέξει το στιλ οδήγησης που επιθυμεί, για τη μέγιστη οδηγική απόλαυση.

Το ολοκαίνουριο Nissan JUKE θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο βραβευμένο εργοστάσιο της Nissan στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι πρώτες παραδόσεις στις ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής, θα πραγματοποιηθούν στα τέλη Νοεμβρίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


σχετικα αρθρα