current views are: 9

22 Δεκεμβρίου 2018
Δημοσίευση10:56

Λαζαρίδης: Επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα η Συμφωνία των Πρεσπών

Ο συνδυασμός ονόματος, γλώσσας και εθνότητας, όπως προβλέπονται στη συμφωνία, δεν σταματά, αλλά ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, τονίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δημοσίευση 10:56’

Ο συνδυασμός ονόματος, γλώσσας και εθνότητας, όπως προβλέπονται στη συμφωνία, δεν σταματά, αλλά ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας, τονίζει ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αρκούν οι τελευταίες δηλώσεις Ζάεφ ότι στο μέλλον θα διδάσκεται ακόμη και στην Ελλάδα η δήθεν “μακεδονική” γλώσσα, για να αντιληφθεί και ο τελευταίος Έλληνας πόσο επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα, είναι η Συμφωνία των Πρεσπών. Και βέβαια μην ξεχνάμε ότι οι Σκοπιανοί παραβιάζουν ακόμη και αυτή την επαίσχυντη συμφωνία, αρνούμενοι να αλλάξουν το άρθρο 36 που μιλά για “μακεδονικό” λαό», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Στο Καρφί», ο Μακάριος Λαζαρίδης.

Ο σύμβουλος επικοινωνίας του Κυριάκου Μητσοτάκη προσθέτει: «Ακόμη και χωρίς τις παρασπονδίες αυτές οι παραχωρήσεις που έκανε ο κ. Τσίπρας επιφυλάσσουν αρνητικές συνέπειες. Ο συνδυασμός ονόματος, γλώσσας και εθνότητας, όπως προβλέπονται στη συμφωνία, δεν σταματά, αλλά ενισχύει τον αλυτρωτισμό των γειτόνων μας. Δεν πρόκειται, λοιπόν, να ψηφίσουμε την κύρωσή της σε καμιά περίπτωση. Ούτε ως Αντιπολίτευση, ούτε ως Κυβέρνηση. Γι’ αυτό ακριβώς απαιτούμε εκλογές πριν έρθει η συμφωνία στη Βουλή. Με Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου, μόνη ελπίδα είναι να μπλοκάρουν τη συμφωνία οι Σκοπιανοί».

Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις ο κ. Λαζαρίδης σημειώνει: «Η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη πατήσει το κατώφλι της αυτοδυναμίας και οι Έλληνες, σε ποσοστό που ξεπερνά το 70%, πιστεύουν ότι θα είναι ο νικητής των επόμενων εκλογών. Η δυναμική αυτή θα κορυφωθεί αμέσως μόλις προκηρυχθούν οι εκλογές, καθώς οι πολίτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στη σιγουριά και την αβεβαιότητα, τη σταθερότητα ή την αστάθεια, την ασφάλεια ή την ανασφάλεια, τη νέα προοπτική ή την καθήλωση στο τέλμα».

«Δυστυχώς», συνεχίζει ο κ. Λαζαρίδης, «η ζημιά που προκάλεσε στη χώρα η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου δεν επουλώνεται εύκολα. Μη ξεχνάμε ότι το έγκλημα που διέπραξαν το Καλοκαίρι του 2015 ξεπερνά τα 100 δις ευρώ. Έκοψαν τα πόδια της χώρας εκεί που πήγαινε να περπατήσει. Έκοψαν με το νόμο Κατρούγκαλου όλες τις νέες συντάξεις. Έκοψαν βασικά κοινωνικά επιδόματα, όπως το ΕΚΑΣ, το επίδομα για το πετρέλαιο θέρμανσης, τα πολυτεκνικά επιδόματα. Επέβαλαν αβάσταχτες ασφαλιστικές εισφορές. Επέβαλαν μια ληστρική φορολογία που τσάκισε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και γονάτισε τη μεσαία τάξη. Παρέδωσαν ταυτόχρονα τη χώρα στην ανομία, έφεραν χάος στα πανεπιστήμια, διέλυσαν το σύστημα υγείας. Και τώρα πανικοβλημένοι από την κατάρρευσή τους επιχειρούν να σπρώξουν την κοινωνία στην πόλωση, το φανατισμό, το διχασμό. Δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη μια Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων που θα φέρει δυναμική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη, θα δημιουργήσει ευκαιρίες».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ


σχετικα αρθρα