current views are: 1

19 Ιανουαρίου 2019
Δημοσίευση13:16

Μητσοτάκης: Μείωση 30% του ΕΝΦΙΑ εντός διετίας

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ σε γεωργούς και αγροτοκτηνοτρόφους στην Κρήτη

Δημοσίευση 13:16’
αρθρο-newpost

Το μήνυμα του προέδρου της ΝΔ σε γεωργούς και αγροτοκτηνοτρόφους στην Κρήτη

Σε παραγωγικούς φορείς στο Τυμπάκι μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στέλνοντας μήνυμα πως η «Κρήτη είναι ο ιδανικός προορισμός» λόγω της σύνδεσης «τουριστικού προϊόντος με τον πρωτογενή τομέα».

Μιλώντας σε γεωργούς και αγροτοκτηνοτρόφους ο κ. Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα πως «Η βιώσιμη ανάπτυξη είναι το κλειδί».

Αναφερόμενος στη φορολογία τόνισε πως «όσο αυξάνουμε τη φορολογία και τις ασφαλιστικές εισφορές οδηγούμε είτε στη φοροδιαφυγή είτε στην εισφοροδιαφυγή είτε στη μη εργασία. Η εργασία σταματά να είναι κίνητρο».

«Η πραγματικότητα που εσείς βιώνετε και γνωρίζει η κυβέρνηση είναι ότι μεγάλο κομμάτι διακινείται μαύρα», συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης για να προσθέσει: «Εμείς θα μειώσουμε φορολογία και τον ΕΝΦΙΑ κατά 30% οριζόντια και εντός διετίας ».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για «μείωση φορολογίας για επιχειρήσεις και εισαγωγή κατώτατου φορολογικού συντελεστή στο 9 % για εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ».

Έκανε, ακόμα, λόγο για «στήριξη συνεργατικών σχημάτων» αφού όπως είπε «δεν μπορούμε να πάμε μόνοι μας».

Προανήγγειλε μάλιστα 10% φορολογικό συντελεστή σε όλα τα συνεργατικά σχήματα αφού όπως είπε: «πρέπει να δώσουμε κίνητρα στην αγορά. Έχουμε εξαιρετικά παραδείγματα ενώσεων παραγωγών αλλά παραμένουν η εξαίρεση, πρέπει να γίνουν ο κανόνας, όχι όμως με τους όρους των παλιών συνεταιρισμών».

Σημείωσε επίσης πως «Η Ένωση έδινε επιδοτήσεις όχι μόνο ως συμπλήρωμα στο εισόδημα».

Υποστήριξε πως και «τα συνεργατικά σχήματα μπορούν να εισάγουν καινοτομία και εκπαίδευση».

«Γίνεται επανάσταση σήμερα ως προς τα εργαλεία του πρωτογενούς τομέα.Η τεχνολογία είναι ένα τεράστιο εργαλείο για να βελτιώσουμε την αποδοτικότητα των χωραφιών μας», εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Μιλώντας για τον ΕΛΓΑ ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως ο «κανονισμός είναι από δεκαετία του ‘50, δεν είναι οργανισμός έτοιμος να ανταποκριθεί σε πραγματικές ανάγκες ιδίως μετά από κλιματική αλλαγή».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε έτοιμος να κάνει τολμηρές παρεμβάσεις στο υπουργείο Γεωργικής Ανάπτυξης αλλά και ελέγχους για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Αν δεν προστατεύσετε και οι ίδιοι οι παραγωγοί τα προϊόντα σας πριονίζουμε το κλαδί που καθόμαστε πχ δεν έχει συσταθεί η διεπαγγελματική της φέτας ή της γραβιέρας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Εξάλλου, τόνισε πως «πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, κίνητρα αλλά και διάθεση από τους παραγωγούς».

Ο κ. Μητσοτάκης πως τα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι μείζον ζήτημα και συνέχισε λέγοντας πως πρέπει «να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν προϊόντα με συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως για το κρητικό κρασί».

Για το νερό ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως πρέπει «να υποστηρίξουμε τα μεγάλα υφιστάμενα έργα κ να δούμε που πάει η τεχνολογια για το μέλλον».

«Χρειαζόμαστε ένα πιο τολμηρό σχέδιο για τη διαχείριση των υδάτων με την παραδοχή ότι το νερό βαίνει μειούμενο», σημείωσε.


σχετικα αρθρα