current views are: 1

14 Μαΐου 2019
Δημοσίευση03:59

Στο «μπρα ντε φερ» Τσίπρα – Μητσοτάκη επενδύουν στο Μαξίμου

Ψηφίζονται στη Βουλή οι 120 δόσεις, η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ

 

Δημοσίευση 03:59’
αρθρο-newpost

Ψηφίζονται στη Βουλή οι 120 δόσεις, η 13η σύνταξη και η μείωση του ΦΠΑ

 

Να μετατοπίσουν το πρόβλημα στη ΝΔ, στην περίπτωση που το αποτέλεσμα της 26ης Μαΐου δεν είναι το αναμενόμενο για την αξιωματική αντιπολίτευση επιχειρούν στην κυβέρνηση. Είναι ξεκάθαρη η στόχευση όλων των κορυφαίων στελεχών χθες να παρουσιάσουν ως “βαρίδι” για τη γαλάζια παράταξη τον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαιτίας όσων έχει “αποκαλύψει” μέχρι τώρα από το “κρυφό οικονομικό πρόγραμμα” της ΝΔ.

Αυτή τη γραμμή ακολούθησε ο γραμματέας του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που εκτίμησε μιλώντας στον ALPHA πως “αυτός που θα πρέπει να έχει άγχος για το αν θα πάει σπίτι του είναι ο κ. Μητσοτάκης”, συμπληρώνοντας, μάλιστα πως θέλει πολύ να τον έχει αντίπαλο και στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου. Είναι προφανές πως στο επιτελείο του Μαξίμου περνούν πλέον από το “μικροσκόπιο” όλες τις παρεμβάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη προσπαθώντας να βρουν “σκοτεινά” σημεία με νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δέχτηκε τα «πυρά» τόσο του Κινήματος Αλλαγής, που χαρακτηρίσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη δέσμιο των πιο ακραίων συντηρητικών πολιτικών, όσο και απο το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου με αρκετά στελέχη της πλειοψηφίας να υποστηρίζουν πως η ρητορική που αναπτύσσει βοηθά πολύ την ανάδειξη των συμμαχιών που επιχειρεί να πετύχει η Κουμουνδούρου, αλλά και της κοινωνικής ατζέντας του ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτά τα σημεία, που έχουν να κάνουν με το αριστερό πρόσημο του κόμματος, θα επιλέξει να εστιάσει σήμερα ο πρωθυπουργός από το Αιγάλεω, μια λαϊκή γειτονιά που στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως το κόμμα εξακολουθεί να έχει μεγάλη απήχηση.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο υπάρχει ένα κλίμα ευφορίας μετά το Ζάππειο και δεν είναι τυχαία η επιλογή σχεδόν αμέσως να πραγματοποιήσει περιοδεία ο Αλέξης Τσίπρας στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στην Ήπειρο, όπου ο παλμός και η μεγάλη συγκέντρωση αναπτέρωσε συνολικά το ηθικό όλων των στελεχών.

Τα στελέχη του πολιτικού σχεδιασμού στην Κουμουνδούρου εξακολουθούν να επενδύουν στον Άλεξη Τσίπρα και στις επικοινωνιακές του δυνατότητες που εκτιμούν πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει.

Ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη του στον ALPHA εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του στις εθνικές εκλογές εκτιμώντας πως οι ευρωεκλογές θα αλλάξουν την εικόνα της “παράστασης νίκης” που είχε παγιώσει τη γαλάζια παράταξη στην πρώτη θέση. “Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουν βάλει στο κυβερνητικό στρατόπεδο αφού αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις που έκανε ο πρωθυπουργός για “ντέρμπι” στις κάλπες που θα στηθούν σε 12 ημέρες κανείς πια δεν θα θεωρεί δεδομένη τη νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Σε αυτή την περίπτωση, στην Ηρώδου Αττικού και στην Κουμουνδούρου θεωρούν πως ο χρόνος μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, που θα στηθούν πιθανότατα οι κάλπες, είναι υπεραρκετός για να συσπειρωθεί το κόμμα. Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ο Αλέξης Τσίπρας και στη χθεσινή του συνέντευξη επέμεινε πως θα προσφύγει στην λαϊκή ετυμηγορία όταν λήξει η συνταγματικά προβλεπόμενη θητεία της κυβέρνησης.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως ο χρόνος αυτή την περίοδο κυλά υπέρ της κυβερνητικής πλειοψηφίας και η ΝΔ μετά τις ανακοινώσεις του Ζαππείου έχει στριμωχτεί. Για αυτό το λόγο και στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος σχεδιάζουν πολύ προσεκτικά τη σημερινή μάχη της Βουλής για τις 120 δόσεις και το πακέτο των φοροελαφρύνσεων που θα ψηφιστούν. Υποστηρίζουν πως σε αντίθεση με όσα αναφέρει η ΝΔ πρόκειται για μια ολοκληρωμένη δέσμη μέτρων που θα δώσουν ζωή στην οικονομία και θα αποδείξουν το τέλος των μνημονίων.

 

 

 

 


σχετικα αρθρα