current views are: 2

17 Μαΐου 2019
Δημοσίευση11:23

Οι συνταξιούχοι, ο «ψυκτικός από το Περιστέρι» του Κυριάκου, η «κομμώτρια από την Αγία Βαρβάρα» του Τσίπρα και η υποκρισία

Αναπτύχθηκε μία αριστερή ρητορική με έντονο το στοιχείο του λαϊκισμού όμως εναντίον του προέδρου της ΝΔ, περί ταξικών διαχωρισμών και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι απόψεις.

Δημοσίευση 11:23’
αρθρο-newpost

Αναπτύχθηκε μία αριστερή ρητορική με έντονο το στοιχείο του λαϊκισμού όμως εναντίον του προέδρου της ΝΔ, περί ταξικών διαχωρισμών και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι απόψεις.

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, η πολιτική αντιπαράθεση κλιμακώνεται. Η επίθεση φιλίας σε ειδικά εκλογικά ακροατήρια αποτελεί κρίσιμη στρατηγική για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, προκειμένου να μειωθεί ή να διατηρηθεί η μεγάλη ψαλίδα.

Οι συνταξιούχοι, που αποτελούν περίπου το 1/4 του πληθυσμού στη γηράσκουσα Ελλάδα, βρίσκονται στο επίκεντρο. Η ΝΔ είχε μεγάλη υπεροχή έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και κατά τη διάρκεια των μνημονίων που υπέστησαν μεγάλες περικοπές.

Είναι σε εξέλιξη και η μάχη των σποτ. Στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ με σύνθημα «Αποκατάσταση των αδικιών – Έμπρακτη στήριξη στους συνταξιούχους» πρωταγωνιστεί μια συνταξιούχος που κάνει τον εξής απολογισμό: «Ούτε θυμάμαι πια πόσες φορές μου έκοψαν τη σύνταξη. Πάνω από δέκα». Μεταξύ άλλων πέφτουν τίτλοι ότι έγιναν «11 περικοπές στις συντάξεις έως το 2014» ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται για «Σταμάτημα περικοπών και αυξήσεις από το 2019», «Επαναφορά της 13ης σύνταξης».

Μέσα σε 45 λεπτά, η ΝΔ ετοίμασε με την δική της ομάδα που έχει συγκροτήσει στην Πειραιώς ένα σποτ – απάντηση, το οποίο ξεκινάει με το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ να παίζει στην τηλεόραση και την ηλικιωμένη συνταξιούχο και αναφέρει ότι.

«Στα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε με αλήθειες. Από το 2015 μέχρι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα:
– Κατάργησε το ΕΚΑΣ
– Μείωσε τις αποδοχές των συνταξιούχων ως 38% με το νόμο Κατρούγκαλου.
– Περιέκοψε επιπλέον όλες τις παλιές συντάξεις με 6% λόγω εισφοράς υπέρ Υγείας. Κάθε συνταξιούχος έχασε επί ΣΥΡΙΖΑ 2056 ευρώ το χρόνο.»

Διότι πεπραγμένα έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία αποκρύπτει.

Οι «ταξικές» αναφορές

Ισχυρή δόση υποκρισίας κρύβει και η επίθεση που εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο της ΝΔ με αφορμή την αναφορά του στον «ψυκτικό από το Περιστέρι».

«Σκέφτομαι και το νέο παιδί στο Περιστέρι που είναι 20 χρόνων και θέλει να πάει σε μια τεχνική σχολή και θέλει να έχει μια καλή επαγγελματική εκπαίδευση για να βρει αύριο δουλειά ως ψυκτικός ή ένα παιδί που μπορεί να επισκευάζει ανελκυστήρες» δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης. «Δουλειές που μπορούν υπό προϋποθέσεις να είναι καλές και να του δώσουν ένα καλό εισόδημα» συνέχισε. «Δεν αφορά αυτή η συζήτηση μόνο τους αριστούχους των πανεπιστημίων. Αφορά και τα νέα παιδιά τα οποία δεν θα πάνε στο πανεπιστήμιο από επιλογή, και σήμερα δεν έχουν καμία εναλλακτική για το πώς θα χτίσουν τη ζωή τους».

Αναπτύχθηκε μία αριστερή ρητορική με έντονο το στοιχείο του λαϊκισμού όμως εναντίον του προέδρου της ΝΔ, περί ταξικών διαχωρισμών και πόσο επικίνδυνες είναι αυτές οι απόψεις.

Πριν περάσουν όμως δύο 24ωρα τις ίδιες αναφορές έκανε και ο πρωθυπουργός. Στη συνάντηση που είχε με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων είπε χαρακτηριστικά: «Θέλουμε ο πολιτισμός να αφορά τον ψυκτικό από το Περιστέρι, την κομμώτρια από την Αγία Βαρβάρα, τον τεχνικό από το Κερατσίνι, θέλουμε ο πολιτισμός να είναι για τους πολλούς και όχι προνόμιο της ελίτ” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Γιατί ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε «στην κομμώτρια από την Κηφισιά, στον ψυκτικό από το Κολωνάκι κλπ;». Δεν ήταν ταξικές οι αναφορές του κ.Τσίπρα; Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδόλως ενοχλήθηκε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα διεξάγεται ο προεκλογικός αγώνας. Οι θέσεις των πολιτικών αρχηγών ερμηνεύονται κατά το δοκούν.

Ο παλιός εναγκαλισμός Θύμιου – Καμμένου

Τα τελευταία 24ωρα ενέσκυψε και ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, πρώην καραμανλικός στον οποίο ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής απαγόρεψε ακόμη και να πλησιάσει το γραφείο του. Είχε εναγκαλισμό με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα. Έσπευσε και στη Θεσσαλονίκη στα «εγκαίνια» του ακίνητου τραίνου του μετρό Θεσσαλονίκης που θα μπει σε λειτουργία σε δύο χρόνια, δηλώνοντας στον Χρήστο Σπίρτζη ότι τα ταξί θα μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η κυβέρνηση έλυσε τα θέματα του κλάδου.

Άμεσα πήρε το πρώτο «όχι». «Δεν είμαστε από αυτούς που θα βγούμε στους δρόμους και θα βάλουμε σημαίες και αυτοκόλλητα υποψηφίων» δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί «Ο Ερμής», Κλήμης Λεοντιάδης, στο ράδιο Θεσσαλονίκη. «Εδώ στη Θεσσαλονίκη έχουν περάσει από τα γραφεία μας οι πάντες, τους σεβόμαστε όλους» τόνισε.

Ενόχληση προκαλεί η απροκάλυπτη στήριξη Λυμπερόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ σε πολλούς ταξιτζήδες και στην Αθήνα. Η συντρηπτική πλειονότητα δεν είναι μέλη του ΣΑΤΑ και αφήνουν αιχμές ότι ο Λυμπερόπουλος τους χρησιμοποιεί για να ικανοποιήσει προσωπικές πολιτικές φιλοδοξίες.

Το άγνωστο παρασκήνιο είναι ότι ο Θύμιος Λυμπερόπουλος τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και τότε κυβερνητικό εταίρο του κ.Τσίπρα είχε προσεγγίσει και εκείνος τον πήγε στον Σπίρτζη. «Καθάρισε μου τα θέματα των ταξιτζήδων κι εγώ θα κατέβω μαζί σου» φέρεται να είπε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ. Πολλοί ταξιτζήδες όντως τότε έλεγαν ότι στηρίζουν τους ΑΝΕΛ. Τώρα ο Θύμιος δίνει νέα γραμμή για στήριξη ΣΥΡΙΖΑ, αναζητώντας νέους συμμάχους στις πάσης φύσεως επιδιώξεις του…


σχετικα αρθρα