current views are: 1

26 Μαΐου 2019
Δημοσίευση11:05

Πού ψήφισαν πολιτικοί αρχηγοί, Παυλόπουλος και Βούτσης – Οι πρώτες δηλώσεις

Πρώτος ψήφισε ο Πάνος Καμμένος 

Δημοσίευση 11:05’
αρθρο-newpost

Πρώτος ψήφισε ο Πάνος Καμμένος 

Το εκλογικό τους δικαίωμα άσκησαν το πρωί πολιτικοί αρχηγοί, Πρόεδρος της Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Βουλής.

Παυλόπουλος: Να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε

Στις 10.00 το πρωί σε εκλογικό τμήμα του Νέου Ψυχικού προσήλθε και ψήφισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

«Σε μια περίοδο, κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί εγκαταλείπουν την Ευρώπη. εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας καλούμαστε να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε» δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Παράλληλα έκανε έκκληση στους Έλληνες ψηφοφόρους να συμβάλλουν στην «υλοποίηση της Ευρώπης, προκειμένου να διαδραματίσει έναν ευεργετικό ρόλο για όλη την ανθρωπότητα».

Τσίπρας: Ο λαός να εγκρίνει τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας

Είκοσι λεπτά μετά της 10:00 έφτασε στο εκλογικό κέντρο (Σκοπέλου και Γιαννιτσων, Κυψέλη, 172ο δημοτικό σχολείων Αθηνών) ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Σήμερα είναι μία όμορφη μέρα για την Ελλάδα, μέρα Δημοκρατίας. Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους, τις περιφέρειες και τους εκπροσώπους που θα στείλουν στο ευρωκοινοβούλιο. Είναι όμως και ώρα και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού. Είναι ώρα και μέρα ευθύνης να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας αλλά και τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Τα μην αφήσει καμία χαραμάδα καμία κερκόπορτα σε κανένα την επόμενη μέρα να τα πάρει πίσω ή να τα αμφισβητήσει. Σε κανένα είτε εντός είτε εκτός της χώρας. Είναι η ώρα της ευθύνης των πολλών για το σήμερα και το αύριο του τόπου».

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του ΣΚΑΪ αν «θα τα ξαναπούμε σύντομα εδώ;», ο κύριος Τσίπρας απάντησε: «Την άλλη Κυριακή σίγουρα», αναφερόμενος στον δεύτερο γύρο των Αυτοδιοικητικών εκλογών.

Μητσοτάκης: Αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας

Στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Κηφισιά, έφτασε λίγο μετά τις 10:30 το πρωί ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν στο 1ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς, στην οδό Λεβίδου 42, ενώ δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί και με μικρούς που τον προσέγγισαν.

«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή. Θέλω να ευχαριστήσω τις εφορευτικές επιτροπές και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, που υποστηρίζουν αυτή τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών. Εμείς τα έχουμε πει όλα, σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι την κρίση τους και πιστεύω αύριο θα ξημερώσει μια νέα φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας» ήταν η σύντομη δήλωση του κ. Μητσοτάκη, προς τους δημοσιογράφους.

Γεννηματά: Οι πολίτες ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις

«Οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα» υποστήριξε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Στο 100ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στο Νέο Κόσμο άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, λίγο μετά της 11:00.

Η κ. Γεννηματά εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι σημερινές εκλογές ανοίγουν το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Συγκεκριμένα, στη λιτή δήλωσή της προς τους δημοσιογράφους τόνισε πως: «Σήμερα οι πολίτες αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και το λαϊκισμό και ανοίγουν το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας».

Καμμένος: Να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές

Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που προσήλθε να ψηφίσει.
Ο αρχηγός των ΑΝΕΛ προσήλθε λίγο μετά τις 8:00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας (3564ο Εκλογικό Τμήμα) και άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.  

Αποχωρώντας μίλησε στους δημοσιογράφους σημειώνοντας πως: «Σήμερα είναι γιορτή για τη Δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και κυρίως οι πιο έντιμοι. Να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα και όχι η Ελλάδα να υπηρετήσει αυτούς. Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Oι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των εκλογών για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα για τις εθνικές εκλογές» υποστήριξε ο Καμμένος.

Κουτσούμπας: Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει φωνή του

Στο 2ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας, ψήφισε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Ο λαός να κάνει την επιλογή που θα τον βοηθήσει να δυναμώσει τη δική του φωνή. Καλή δύναμη» ευχήθηκε ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ. 

Θεοδωράκης: «Μη μείνεις πίσω, ψήφισε»

Στο Χαϊδάρι ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Συγκεκριμένα άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ψήφισε στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, εκλογικό τμήμα 2799. 

«Θέλω να στείλω ένα μήνυμα ειδικά στους νέους, για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε, έφυγε μπροστά δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε. Αποφάσισέ το λοιπόν, μη μείνεις πίσω, ψήφισε» παρότρυνε τους νέους ο επικεφαλής του «Ποταμιού». 

 Λεβέντης: Να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν τις Πρέσπες

Στο 4ο Γυμνάσιο Αθηνών, στα Πατήσια, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Βασίλης Λεβέντης λίγα λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι.

Στις δηλώσεις του ο πρόεδρος της Έωσης Κεντρώων κάλεσε τον ελληνικό λαό να τιμωρήσει τα κόμματα που ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Το μήνυμα αυτών των εκλογών είναι ότι πρέπει να τιμωρηθούν τα κόμματα που ψήφισαν Πρέσπες» είπε χαρακτηριστικά κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «πρέπει να τιμωρηθούν γιατί προδόθηκε η Μακεδονία». Επιπλέον, σημείωσε ότι «Το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ Τσίπρα και Μητσοτάκη ήταν νοσηρό και καμηλό. Έπεσαν πολύ χαμηλότερα από ότι περίμενε ο κόσμος και αντί να οξύνουν και να φανατίσουν το κλίμα, πιστεύω ότι θα υποστούν και οι δύο ράπισμα».

Και τελείωσε λέγοντας: «Όλη μου τη ζωή σαν Ένωση Κεντρώων και σαν Λεβέντης πολέμησα το καρκίνωμα του δικομματισμού. Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης προσπαθούν αυτό το καρκίνωμα να το διαιωνήσουν και να το διατηρήσουν. Η νεολαία θα τους τιμωρήσει και τους δύο».

Βούτσης: Πρέπει να γίνουν προοδευτικές επιλογές 

Στη Νέα Ερυθραία άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Νίκος Βούτσης λίγο μετά τις 09:00 το πρωί.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού ψήφισε δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Είναι ημέρα Δημοκρατίας σήμερα. Γιορτή της Δημοκρατίας. 70.000 συμπολίτες μας, άνδρες και γυναίκες και μάλιστα σε ισόρροπη αναλογία πανελλαδικά συμμετέχουν στις δημοτικές, περιφερειακές εκλογές και φυσικά στις Ευρωεκλογές. Είναι πολύ κρίσιμες εκλογές ιδιαίτερα για την Ευρώπη και το μέλλον της. Είναι εξαιρετικά κρίσιμες εκλογές για τους Περιφερειάρχες και τους δημοτικούς άρχοντες διότι η χώρα βγαίνει κατά κοινή ομολογία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις και σιγά σιγά και από την κρίση γενικότερα. Άρα τα θέματα της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, τα κοινωνικά ζητήματα, τα οικονομικά ζητήματα είναι σε πρώτη γραμμή. Όλοι θα έχουν το ρόλο τους για τις σημερινές εκλογές προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν προοδευτικές επιλογές για την Ευρώπη, της Περιφέρειες, τους Δήμους διότι η κρίση για να ξεπεραστεί πρέπει να φύγουμε από τα μοντέλα που οδήγησαν στην χρεοκοπία τη χώρα και την Ευρώπη στα αδιέξοδα».

 

 

 


σχετικα αρθρα