current views are: 5

7 Ιανουαρίου 2020
Δημοσίευση23:21

Άγρια κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Μαξίμου μετά τη συνάντηση Μητσοτάκη – Τραμπ: «Διπλωματική αποτυχία» – «Κρεσέντο μικροψυχίας»

Στα ύψη η αντιπαράθεση

Δημοσίευση 23:21’

Στα ύψη η αντιπαράθεση

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τα όσα έγιναν κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

«Η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, όχι μόνο δεν προσέφερε κάτι στη χώρα σε μια δύσκολη στιγμή κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, αλλά κατέληξε σε πρωτοφανές φιάσκο. Η εικόνα του Έλληνα Πρωθυπουργού να παρακολουθεί τον Πρόεδρο Τραμπ να παραχωρεί για περίπου είκοσι λεπτά, μόνος του, συνέντευξη Τύπου στα μέσα ενημέρωσης, δεν είναι προσβλητική για τον κ. Μητσοτάκη, αλλά για τη χώρα, που τη μετατρέπει σε κομπάρσο των εξελίξεων», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει:

«Το πρόβλημα δεν είναι απλώς ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε μόνος του αγνοώντας τον Έλληνα Πρωθυπουργό, αλλά ότι σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις δεν βρήκε ούτε μια λέξη να πει εις βάρος της Τουρκίας, τη στιγμή που προβαίνει στις πιο επιθετικές, προκλητικές και επικίνδυνες ενέργειες της τελευταίας 20ετιας απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο. Αυτό που συνέβη σήμερα λοιπόν δεν είναι μόνο μια διπλωματική αποτυχία του κ. Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του σε μια εξαιρετικά κρίσιμη στιγμή για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια μελανή στιγμή για τις διεθνείς μας σχέσεις».

Επιπρόσθετα, πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σημείωναν: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός τα έδωσε όλα πριν τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Τραμπ για να εισπράξει τελικά μόνο απαξίωση.

1) Πριν το ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο κ. Μητσοτάκης κατέθεσε το νομοσχέδιο για την αναβάθμιση της διμερούς αμυντικής μας συνεργασίας σε τέσσερις εγκαταστάσεις. Τον είχαμε προειδοποιήσει να μη το πράξει.

2) Σήμερα δήλωσε ευθαρσώς ότι υποστηρίζει τις ενέργειες των ΗΠΑ σε σχέση με την εκτέλεση του Ιρανού στρατηγού στο Ιράκ, αποτελώντας τον μόνο Ευρωπαίο ηγέτη που έχει κάνει τέτοια κίνηση.

Θέτει δηλαδή τη χώρα στο στόχαστρο και σε διακινδύνευση, χωρίς κανένα λόγο.

3) Δήλωσε πρόθυμος για την αγορά F35, όταν είναι γνωστό ότι η χώρα δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να υποστηρίξει ένα τέτοιο επιθετικό μάλιστα όπλο.

4) Έδωσε θετικά μηνύματα στις απαιτήσεις ΗΠΑ να ανασταλούν επενδύσεις Κινεζικών εταιριών για δίκτυα 5G.

Δεν είχε κανένα λόγο να δεσμευθεί σε κάτι τέτοιο, όταν μάλιστα πρόκειται για επενδύσεις επωφελείς για την ελληνική οικονομία.

Δε χρειάζεται συνεπώς να απορεί κανείς γιατί ο Πρόεδρος Τραμπ απαξίωσε σήμερα με αυτόν τον προσβλητικό τρόπο τον Έλληνα ΠΘ.

Τα είχε πάρει όλα πριν καν τα ζητήσει.

Δεν είχε λοιπόν κανένα λόγο να δώσει κάτι, ούτε καν σημασία στον Έλληνα ΠΘ.

ΥΓ

Το γεγονός ότι μετά από όλα αυτά και μια συνάντηση φιάσκο ο κ Μητσοτάκης δήλωσε οτι εξήγησε στον κ Τραμπ πώς η Ελλάδα “μπορεί να είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος” μετά από τη σιγή του Αμερικανού Προέδρου για τις αλλεπάλληλες  παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, μας ξεπερνάει όλους. Θα περίμενε τουλάχιστον κανείς  αφού δεν είπε ο Πρόεδρος Τραμπ τη λέξη Τουρκία έστω να την πει ο Έλληνας ΠΘ στις δηλώσεις του. Αλλά εις μάτην…».

Μαξίμου: Κρεσέντο μικροψυχίας

Απαντώντας από το Μέγαρο Μαξίμου, τόνιζαν: «Όταν ο Πρωθυπουργός αγωνίζεται για την προάσπιση των εθνικών θεμάτων, σε μια κρίσιμη συγκυρία, απαιτείται σοβαρότητα. Αντί για αυτό, είδαμε ξανά τον παλιό, «καλό» ΣΥΡΙΖΑ των συνθημάτων και της ανευθυνότητας να επιδίδεται σε ένα κρεσέντο μικροψυχίας. Απόψε ολοκληρώθηκε η στροφή των 360 μοιρών που είχε «υποσχεθεί» ο κ. Τσίπρας. Του ευχόμαστε «good success» στη «νέα», αλλά τόσο αραχνιασμένη αντιπολιτευτική του τακτική».

 

σχετικα αρθρα