current views are: 11

5 Φεβρουαρίου 2020
Δημοσίευση11:21

Η απάντηση Ερντογάν στον Λαγό για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας

Μετά την έντονη αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

Δημοσίευση 11:21’

Μετά την έντονη αντίδραση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Αποτελεί ένδειξη μίας δικής του ατιμίας. Δεν θεωρώ ότι το έκανε στο όνομα όλης της Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν, εξερχόμενος από την κοινοβουλευτική ομάδα και κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση για το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό. 

Το σκίσιμο της τουρκικής σημαίας από τον Έλληνα ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγό έγινε πρωτοσέλιδο στις τουρκικές και τ/κ εφημερίδες και σχολιάζεται με μηνύματα οργής και εκδίκησης από Τούρκους χρήστες του διαδικτύου. Εν τω μεταξύ, τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως η Γενική Εισαγγελία στην Άγκυρα ξεκίνησε έρευνα εναντίον του Λαγού, σύμφωνα με το sigmalive.

Το περιστατικό είχε προκαλέσει την έντονη αντίδραση και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος είχε γράψει στο Twitter: «Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια γνωρίζουν καλύτερα πώς σπάμε τα χέρια καρφώνοντας την ένδοξη σημαία μας και πώς τους πετάμε στη θάλασσα. Τα κακομαθημένα παιδιά και οι ρατσιστές της Ευρώπης θα πρέπει να μάθουν τα όριά τους. Η Ευρώπη πρέπει επιτέλους να πει ‘σταμάτα’ στον αντι-ισλαμισμό και το ρατσισμό».


σχετικα αρθρα