current views are: 9

19 Οκτωβρίου 2018
Δημοσίευση11:26

Θερμό τετ α τετ Τσίπρα – Κοτζιά στην τελετή παράδοσης – παραλαβής του ΥΠΕΞ

Το Σάββατο, λίγα 24ωρα μετά την ηχηρή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Δημοσίευση 11:26’

Το Σάββατο, λίγα 24ωρα μετά την ηχηρή παραίτηση του Νίκου Κοτζιά από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το τετ α τετ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, λίγα 24ωρα μετά την παραίτηση του δεύτερου και τη θύελλα που ξεσήκωσε η απόφασή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο και ως υπουργός Εξωτερικών, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλοπούλου, στις 10.30. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Κοτζιάς, ύστερα από το υπουργικό συμβούλιο της Τρίτης όπου είχε έντονο διαπληκτισμό με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ένιωσε εκτεθειμένος, καθώς θεώρησε πως ο πρωθυπουργός δεν του παρείχε τη στήριξη που θα ήθελε, κρατώντας ίσες αποστάσεις ανάμεσα στον ίδιο και τον κυβερνητικό εταίρο. 

 

Μάλιστα, χθες, μετά την συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του «ΠΡΑΤΤΩ», ο κ. Κοτζιάς έριξε «καρφιά» τόσο για τον Πάνο Καμμένο όσο και για τον Δημήτρη Τζανακόπουλο. «Είμαστε κομμάτι του λαϊκού κινήματος που σήμερα κυβερνά», είπε χαρακτηριστικά. 

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα μυστικά κονδύλια του ΥΠΕΞ, που απετέλεσαν αφορμή έντονης λογομαχίας του με τον κ. Καμμένο. Συγκεκριμένα σημείωσε πως ο υπουργός Άμυνας δεν έχει κανέναν ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής του κράτους, αλλά και πως ενώ το ΥΕΘΑ δεν μπορεί να λειτουργεί ως «ΥΠΕΞ νούμερο δύο».

Μάλιστα, ο κ. Κοτζιάς άφησε σαφή υπονοούμενα για τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, που είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Επιπλέον, ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε εμμέσως τον κ. Καμμένο, ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και με άλλα κόμματα, ώστε να δημοσιοποιείται η ορθή ή μη χρήση απορρήτων κονδυλίων που έχουν άλλα υπουργεία. Τέλος, ζήτησε να δοθεί στη δημοσιότητα η επιστολή παραίτησής του, στην οποία εξηγεί ακριβώς τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.


σχετικα αρθρα