Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Διαψεύδει το Ταμείο Παρακαταθηκών ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα funds

Διαψεύδει το Ταμείο Παρακαταθηκών ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα funds

Tο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων διαψεύδει κατηγορηματικά δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα Funds. Αντιθέτως, όπως τονίζει, σε υλοποίηση απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, επαναγόρασε τον τρέχοντα μήνα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ που είχαν εκχωρηθεί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Grifonas Finance No1 PLC με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν είναι Fund, προκειμένου οι δανειολήπτες να ενταχθούν στα ευνοϊκά προγράμματα ρυθμίσεων του ΤΠΔ.

Tο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων με ανακοίνωση του διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα, που υποστηρίζουν ότι πουλά στεγαστικά δάνεια σε ξένα Funds.

Αντιθέτως, όπως τονίζει, σε υλοποίηση απόφασης του ΚΥΣΟΙΠ, του Ιουλίου 2016, επαναγόρασε τον τρέχοντα μήνα δάνεια συνολικής αξίας 4,8 εκατ. ευρώ που είχαν εκχωρηθεί, στο πλαίσιο τιτλοποίησης, τον Ιούλιο του 2006 στην εταιρεία ειδικού σκοπού Grifonas Finance No1 PLC με έδρα το Λονδίνο, η οποία δεν είναι Fund, προκειμένου οι δανειολήπτες να ενταχθούν στα ευνοϊκά προγράμματα ρυθμίσεων του ΤΠΔ.

Σύμφωνα με την ειλημμένη κυβερνητική απόφαση η νέα πολιτική επαναγοράς τιτλοποιημένων δανείων του, πρόκειται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Σημειώνεται, ότι σε εφαρμογή του νόμου 3453/2006 και σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων, η πολιτική που ακολουθούσε το Ταμείο όλα τα προηγούμενα χρόνια, προκειμένου να ρυθμίζει τιτλοποιημένα δάνεια, ήταν αυτά να αντικαθίστανται με άλλα, μέσω συμβάσεων επανεκχώρησης και εκχώρησης, που συνάπτονταν ταυτόχρονα, αναφέρει το ΤΠΔ στην ανακοίνωσή του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024