Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Τίλερσον ρίχνει τους τόνους για τη Β.Κορέα, αλλά ο Μάτις προειδοποιεί

Ο Τίλερσον ρίχνει τους τόνους για τη Β.Κορέα, αλλά ο Μάτις προειδοποιεί

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί να πλήξει το Γκουάμ. Σε δηλώσεις του από το Γκουάμ, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή». Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Μάτις προειδοποίησε την Β.Κορέα να αποφεύγει πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει άμεση απειλή από τη Βόρειο Κορέα, παρά το γεγονός ότι η Πιονγκγιάνγκ προειδοποιεί να πλήξει το Γκουάμ.

Σε δηλώσεις του από το Γκουάμ όπου σταμάτησε το αεροσκάφος του για ανεφοδιασμό, ο Τίλερσον υπερασπίστηκε τον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη απείλησε την Βόρειο Κορέα με «φωτιά και οργή». O αμερικανός πρόεδρος ήθελε απλά να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στη Βόρειο Κορέα, τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Ρεξ Τίλερσον είπε ότι είναι αισιόδοξος πως οι προσπάθειες πιέσεις τόσο από τη Ρωσία όσο και από την Κίνα μπορούν να οδηγήσουν σε νέο διάλογο με την Πιονγκγιάνγκ «για ένα διαφορετικό μέλλον».

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είπε ότι η κατάσταση δεν άλλαξε δραματικά τις τελευταίες ημέρες και ότι οι Αμερικάνοι «θα πρέπει να κοιμούνται καλά το βράδυ».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζον Μάτις προειδοποίησε την Β.Κορέα να αποφεύγει πράξεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν «στο τέλος του καθεστώτος της και στην καταστροφή του λαού της».

Ο αμερικανός υπουργός Άμυνας είπε ότι η Ουάσινγκτον θα υπερτερήσει ξεκάθαρα σε περίπτωση πολέμου κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Μέσω Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ καυχήθηκε για το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ. Από το Νιού Τζέρσι όπου βρίσκεται για διακοπές, ο Τραμπ έγραψε ότι το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ είναι «πιο ισχυρό από ποτέ» και πρόσθεσε ότι ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί ποτέ οι ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν αυτή την ισχύ.

Πληροφορίες των New York Times αναφέρουν ότι η φράση του Τραμπ για «φωτιά και οργή» δεν ήταν προγραμματισμένη και ότι προκάλεσε έκπληξη στους συνεργάτες του.

Η ένταση ανάμεσα σε Βόρειο Κορέα και ΗΠΑ κλιμακώθηκε μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν την Πιονγκγιάνγκ να μπορεί να εφαρμόσει πυρηνικές κεφαλές στους πυραύλους της.

Η Βόρειος Κορέα απειλεί να πλήξει τη νήσο Γκουάμ, όπου υπάρχουν αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις και μένουν 163.000 άτομα.

Από την πλευρά της, η διεθνής κοινότητα καλεί Κιμ και Τραμπ να ηρεμήσουν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024