17.4.14

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν την πρωτεύουσα οι εκδρομείς του Πάσχα

Με κάθε μέσο εγκαταλείπουν οι κάτοικοι το λεκανοπέδιο της Αττικής, προκειμένου να περάσουν τις ημέρες του Πάσχα στην ελληνική περιφέρεια.
Οι πληρότητες σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα αγγίζουν ακόμα και το 100%, ενώ αυξημένη εκτιμάται ότι θα είναι η κίνηση και στις εθνικές οδούς από σήμερα το απόγευμα, ενώ η κορύφωση της εξόδου αναμένεται αύριο Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο. Από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη έως τη Δευτέρα του Πάσχα έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 70 δρομολόγια, από τη Ραφήνα 31 και από το Λαύριο 23.
        
Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου από σήμερα Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τις 22 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 74 είναι πτήσεις τσάρτερ ή έκτακτες.
Στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, οι πληρότητες φτάνουν προς όλους τους προορισμούς το 100%.
Αυξημένη κατά 30% είναι και η κίνηση με τον ελληνικό σιδηρόδρομο. Για την κάλυψη των αναγκών προστίθενται επιπλέον βαγόνια στους συρμούς.
Ωστόσο τις επόμενες ημέρες αναμένεται να δημιουργηθούν προβλήματα στη μετακίνηση με τα τρένα, εξαιτίας των επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων που εξήγγειλε για το Μεγάλο Σάββατο, την Κυριακή και τη Δευτέρα του Πάσχα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Αυξημένα θα είναι από σήμερα το απόγευμα και τα μέτρα της Τροχαίας για την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων.
Έτσι, πλην των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, η Ελληνική Αστυνομία προχωράει στην απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.
Σήμερα οι απαγορεύσεις ισχύουν στο ρεύμα εξόδου από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και τη Μεγάλη Παρασκευή από τις 6 πμ έως τις 4 μμ. Την Κυριακή δεν υπάρχουν απαγορεύσεις, οι οποίες επανέρχονται τη Δευτέρα του Πάσχα για το ρεύμα εισόδου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από τις 3 μμ έως τις 10 μμ και την Τρίτη του Πάσχα από τις 11 πμ έως τις 9 μμ.
Επί ποδός για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών θα βρίσκεται και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το οποίο έχει εκπονήσει ειδικό πρόγραμμα κάλυψης του εθνικού οδικού δικτύου, που περιλαμβάνει την ανάπτυξη σε συγκεκριμένα σημεία κινητών μονάδων επείγουσας προνοσοκομειακής ιατρικής και ασθενοφόρων.
 
Σε ό,τι αφορά τον καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εμφανίσει βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε το υπαίθριο ψήσιμο του οβελία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ή συννεφιά, χωρίς βροχές.
Ωστόσο έως και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η κακοκαιρία συνοδεύεται και με αρκετό κρύο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (άνω των 1.000 μέτρων).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου